Ajvar

4 Stars
Ajvar

Suroviny

  • 1 menší lilek (250 g)  
  • 4 červené kapie (450 g)  
  • 5 stroužků česneku  
  • 1 velká cibule  
  • 1 lžíce uzené papriky  
  • 20 ml olivového oleje  

Příslušenství

  • sestava pro vaření v páře
  • nože  

Postup

  • 1. Lilek podélně rozkrojte na čtvrtiny. Osolte a nechte cca 20 minut potit.  
  • 2. Vysráženou vodu osušte.  
  • 3. Papriky rozkrojte na čtvrtiny a zbavte semínek.  
  • 4. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.  
  • 5. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.  
  • 6. Po signalizaci vložte papriky a vařte 20 minut.
Ajvar