Bešamelová omáčka

Bešamelová omáčka

4 Stars
Bešamelová omáčka

Suroviny

  • 40 g másla                   
  • 50 g hladké mouky 
  • 500 g mléka                    
  • bílý pepř mletý             
  • 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku 
  • 1 čajová lžička soli

Příslušenství

  • metlička
  • stěrka

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby nasaďte metličku.                                                                                   
  • 2. Poté vložte máslo a rozpusťte 2 min./100 ℃ /rychlost č.1.                                        
  • 3. Přidejte mouku a promíchejte do hladka 3 min./100 ℃ /rychlost č.1.                     
  • 4. Přidejte zbytek surovin a vařte 7 min./90 ℃ /rychlost č.3.
Bešamelová omáčka