Bramboráky

Bramboráky

4 Stars
Bramboráky

Suroviny

  • 4 stroužky česneku
  • 700 g brambor, na čtvrtky
  • 1 vejce
  • 80 g mouky, hladké
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička pepře, černého, mletého
  • 1 polévková lžíce majoránky, sušené
  • 120 g oleje na smažení

Příslušenství

  • nože
  • sestava na strouhání, krájení

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. Přidejte 4 stroužky česneku a sekejte. 
  • 2. Sekejte 10 s / rychlostí 5.
  • 3. Vložte disk na strouhání a přidejte očištěné brambory. Brambory nastrouhejte. 
  • 4. Vyjměte disk na strouhání a vložte nože.
  • 5. Přidejte vejce, 80 g mouky, 1,5 lžičky soli, pepř a majoránku.
  • 6. Sekejte 10 sec / rychlostí 3.
  • 7. Rozpalte pánev s olejem. Bramboráky smažte po obou stranách do zlatova.
Bramboráky