Caponata

Caponata

4 Stars
Caponata

Suroviny

  • 250 g lilku  
  • 1 červená cibule  
  • 2 stroužky česneku  
  • 7 celých cherry rajčat  
  • 80 g černých oliv  
  • 80 g zelených oliv  
  • 1 lžíce vinného octa  
  • 6 lžic olivového oleje  
  • hrst bazalky a petrželky   
  • sůl

Příslušenství

  • míchací hák  

Postup

  • 1. Lilek (250 g) nakrájejte na kostičky 2*2 cm a důkladně nasolte. Nechte 30 minut stranou.  
  • 2. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 3. Lilek pustí vodu, tu osušte. Lilek vložte do nádoby spolu se 6 lžícemi olivového oleje.  
  • 4. Restujte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 5. Přidejte na drobné kousky posekanou 1 červenou cibuli a 2 stroužky česneku.  
  • 6. Restujte 7 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 7. Přidejte 7 cherry rajčat, 80 g černých oliv a 80 g zelených oliv.  
  • 8. Přidejte 1 lžíci vinného octa a restujte 15 minut / 90 ℃ / rychlost 1.  
  • 9. Vmíchejte hrst nasekané bazalky a petrželky.  
  • 10. Podávejte s bagetou a posypané bylinkami.
Caponata