Caponata
6. úno
Leonardo 1 miska 80 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/caponata/
Suroviny
- 250 g lilku
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 7 celých cherry rajčat
- 80 g černých oliv
- 80 g zelených oliv
- 1 lžíce vinného octa
- 6 lžic olivového oleje
- hrst bazalky a petrželky
- sůl
Postup
- 1. Lilek (250 g) nakrájejte na kostičky 2*2 cm a důkladně nasolte. Nechte 30 minut stranou.
- 2. Do nádoby vložte míchací hák.
- 3. Lilek pustí vodu, tu osušte. Lilek vložte do nádoby spolu se 6 lžícemi olivového oleje.
- 4. Restujte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 5. Přidejte na drobné kousky posekanou 1 červenou cibuli a 2 stroužky česneku.
- 6. Restujte 7 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 7 cherry rajčat, 80 g černých oliv a 80 g zelených oliv.
- 8. Přidejte 1 lžíci vinného octa a restujte 15 minut / 90 ℃ / rychlost 1.
- 9. Vmíchejte hrst nasekané bazalky a petrželky.
- 10. Podávejte s bagetou a posypané bylinkami.