Celerový salát s křenem

Celerový salát s křenem

4 Stars
Celerový salát s křenem

Suroviny

  • 500 g celeru
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 ml kysané smetany
  • citrónová šťáva dle chuti
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • sůl, pepř dle chuti

Příslušenství

  • nástavec na strouhání
  • míchací hák
  • metla

Postup

  • 1.    Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
  • 2.    Oloupejte 500 g celeru a podélně je překrojte.
  • 3.    Strouhejte rychlostí 5 a poté dejte stranou.
  • 4.    Do čisté nádoby vložte míchací hák.
  • 5.    Vložte nastrouhaný celer, 1 l vody a sůl.
  • 6.    Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 7.    Celer sceďte.
  • 8.    Do nádoby vložte metlu a přidejte lžíci plnotučné hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhaného křenu a sůl, pepř a citron dle chuti.
  • 9.    Šlehejte 10 sekund / rychlost 3.
Celerový salát s křenem