Galetka
6. úno
Leonardo 1 koláč 70 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/galetka/
Suroviny
- TĚSTO:
- 220 g hladké špaldové mouky
- 40 g moučkového cukru
- 130 g povoleného másla
- 80 ml mléka
- NÁPLŇ:
- 2 jablka
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce skořice
- 1 lžíce škrobu
-
- mandlové lupínky na posypání
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Do nádoby prosejte 220 g hladké špaldové mouky.
- 3. Přidejte 40 g moučkového cukru, 130 g povoleného másla pokrájeného na plátky a 80 ml mléka.
- 4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 1.
- 5. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.
- 6. Těsto dejte chladit na 1 hodinu do lednice.
- 7. Do nádoby vložte metlu.
- 8. Přidejte 2 jablka bez jadřince nakrájené na plátky.
- 9. Přidejte 2 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce třtinového cukru, 1 lžíci skořice a 1 lžíci škrobu.
- 10. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
- 11. Těsto vyválejte na pečícím papíru na kruh o 0,5 cm tloušťky.
- 12. Naplňte jablkovou směsí, ale nechte 3 cm okraj. Posypte mandlovými lupínky.
- 13. Okraje přehněte přes náplň. Přendejte na plech a pečte 30 minut / 180 ℃ .