Galetka

Galetka

4 Stars
Galetka

Suroviny

  • TĚSTO: 
  • 220 g hladké špaldové mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 130 g povoleného másla 
  • 80 ml mléka  
  • NÁPLŇ:  
  • 2 jablka
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce škrobu 
  •   
  • mandlové lupínky na posypání  

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Do nádoby prosejte 220 g hladké špaldové mouky.  
  • 3. Přidejte 40 g moučkového cukru, 130 g povoleného másla pokrájeného na plátky a 80 ml mléka.  
  • 4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 1.  
  • 5. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.  
  • 6. Těsto dejte chladit na 1 hodinu do lednice.  
  • 7. Do nádoby vložte metlu.  
  • 8. Přidejte 2 jablka bez jadřince nakrájené na plátky.  
  • 9. Přidejte 2 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce třtinového cukru, 1 lžíci skořice a 1 lžíci škrobu.  
  • 10. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
  • 11. Těsto vyválejte na pečícím papíru na kruh o 0,5 cm tloušťky.  
  • 12. Naplňte jablkovou směsí, ale nechte 3 cm okraj. Posypte mandlovými lupínky.  
  • 13. Okraje přehněte přes náplň. Přendejte na plech a pečte 30 minut / 180 ℃ .
Galetka