Krupeto

4 Stars
Krupeto

Suroviny

  • 350 g krup
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml bílého vína
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 150 g másla
  • 30 ml oleje
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce másla
  • 100 ml smetany

Příslušenství

  • nože 
  • míchací hák

Postup

  • 1. 350 g krup dejte na 2 hodiny do studené vody nabobtnat.   
  • 2. Do nádoby vložte nože.  
  • 3. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
  • 4. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
  • 5. Vyjměte nože a přidejte míchací hák.  
  • 6. Přidejte 150 g másla a 30 ml oleje.  
  • 7. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 8. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a scezené kroupy.  
  • 9. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 10. Přidejte 150 ml bílého vína.  
  • 11. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 12. Přidejte 600 ml kuřecího vývaru.  
  • 13. Vařte 25 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 14. Přidejte 100 ml smetany.  
  • 15. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 16. Již nevařte. Vmíchejte 100 g strouhaného parmezánu a 1 lžíci másla. 
Krupeto