Krupeto
6. úno
Leonardo 4 porce 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/krupeto/
Suroviny
- 350 g krup
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 ml bílého vína
- 600 ml kuřecího vývaru
- 150 g másla
- 30 ml oleje
- 100 g strouhaného parmezánu
- 1 lžíce másla
- 100 ml smetany
Postup
- 1. 350 g krup dejte na 2 hodiny do studené vody nabobtnat.
- 2. Do nádoby vložte nože.
- 3. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.
- 4. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 5. Vyjměte nože a přidejte míchací hák.
- 6. Přidejte 150 g másla a 30 ml oleje.
- 7. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a scezené kroupy.
- 9. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte 150 ml bílého vína.
- 11. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte 600 ml kuřecího vývaru.
- 13. Vařte 25 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 14. Přidejte 100 ml smetany.
- 15. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 16. Již nevařte. Vmíchejte 100 g strouhaného parmezánu a 1 lžíci másla.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 50 minut 3 porce