Langoše
6. úno
Leonardo 1 miska 1 hodina https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/langose/
Suroviny
- 250 g mléka
- 1 čajová lžička cukru
- 30 g čerstvého droždí
- 150 g bílého jogurtu
- 500 g hladké mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžičky soli
- 25 g česneku
- 100 g oleje
- Sýr, kečup nebo tatarka dle chuti
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože. Vložte lžičku cukru, 250 g mléka, 30 g droždí. Nechte odpočinout cca 7 minut, dokud nevzejde kvásek.
- 2. Zvolte 2 min/ 37℃ /rychlostí 1
- 3. Vyměňte nože za metlu. Přidejte 500 g mouky, 150 g jogurtu, lžičku jedlé sody a sůl. Nechejte uhníst těsto.
- 4. Nechte hníst 3 min / rychlostí 2.
- 5. Zaprašte moukou a nechte kynout 40 min v nádobě.
- 6. Těsto rozdělte na 12 ks a nechte kynout dalších 15-20 minut na pomoučeném plechu.
- 7. Do nádoby vložte opět nože.
- 8. Vložte 25 g česneku, 100 g oleje a lžičku soli.
- 9. Mixujte 10 sec / rychlostí 7.
- 10. V pánvi rozehřejte vetší vrstvu oleje a smažte langoše z obou stran do zlatova.
- 11. Ještě horké langoše potřete česnekem utřeným se solí. Podávejte s čímkoli, co máte rádi - sýr, kečup, tatarská omáčka.
Vyzkoušejte také
90 min 1 koláč (32 cm) 2 hodiny 30 minut 1 vánočka