Langoše

4 Stars
Langoše

Suroviny

  • 250 g mléka
  • 1 čajová lžička cukru
  • 30 g čerstvého droždí
  • 150 g bílého jogurtu
  • 500 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 čajová lžičky soli
  • 25 g česneku
  • 100 g oleje
  • Sýr, kečup nebo tatarka dle chuti

Příslušenství

  • nože
  • metla
  • stěrka

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. Vložte lžičku cukru, 250 g mléka, 30 g droždí. Nechte odpočinout cca 7 minut, dokud nevzejde kvásek. 
  • 2. Zvolte 2 min/ 37℃ /rychlostí 1
  • 3. Vyměňte nože za metlu. Přidejte 500 g mouky, 150 g jogurtu, lžičku jedlé sody a sůl. Nechejte uhníst těsto. 
  • 4. Nechte hníst 3 min / rychlostí 2.
  • 5. Zaprašte moukou a nechte kynout 40 min v nádobě.
  • 6. Těsto rozdělte na 12 ks a nechte kynout dalších 15-20 minut na pomoučeném plechu.
  • 7. Do nádoby vložte opět nože.
  • 8. Vložte 25 g česneku, 100 g oleje a lžičku soli. 
  • 9. Mixujte 10 sec / rychlostí 7.
  • 10. V pánvi rozehřejte vetší vrstvu oleje a smažte langoše z obou stran do zlatova.
  • 11. Ještě horké langoše potřete česnekem utřeným se solí. Podávejte s čímkoli, co máte rádi - sýr, kečup, tatarská omáčka.
Langoše