Rizoto s parmezánem
6. úno
Leonardo 4 porce 30 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/rizoto-s-parmezanem/
Suroviny
- 50 g parmezánu
- 1 ks šalotky
- 80 g másla
- lžička olivového oleje
- 320 g rýže Arborio
- 200 ml suchého vína
- 500 ml vývaru nebo zeleninový bujon
- dle chuti sůl
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože.
- 2. Přidejte parmezán na kostičky.
- 3. Sekejte 10 sek. / rychlostí 10.
- 4. Dejte stranou.
- 5. Do mixovací nádoby vložte šalotku.
- 6. Stáhněte do středu.
- 7. Sekejte 8 sek. / rychlostí 5.
- 8. Přidejte 40 g másla a olivový olej.
- 9. Restujte 3 min. / 120 ℃ / rychlostí 1.
- 10. Přidejte rýži.
- 11. Restujte 3 min. / 120 ℃ / rychlostí 1.
- 12. Nalijte víno.
- 13. Vařte 4 min. / 120 ℃ / rychlostí 1.
- 14. Vlijte vývar nebo vodu.
- 15. Vařte 12 min. / 100 ℃ / rychlostí 1.
- 16. Vložte parmazán a máslo.
- 17. Vařte 1 min. / 100 ℃ / rychlostí 2.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 50 minut 3 porce