Rizoto s parmezánem

Rizoto s parmezánem

4 Stars
Rizoto s parmezánem

Suroviny

  • 50 g parmezánu 
  • 1 ks šalotky 
  • 80 g másla 
  • lžička olivového oleje 
  • 320 g rýže Arborio 
  • 200 ml suchého vína 
  • 500 ml vývaru nebo zeleninový bujon 
  • dle chuti sůl

Příslušenství

  • sekací nože
  • stěrka

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože.
  • 2. Přidejte parmezán na kostičky. 
  • 3. Sekejte 10 sek. / rychlostí 10. 
  • 4. Dejte stranou. 
  • 5. Do mixovací nádoby vložte šalotku.
  • 6. Stáhněte do středu.  
  • 7. Sekejte 8 sek. / rychlostí 5. 
  • 8. Přidejte 40 g másla a olivový olej. 
  • 9. Restujte 3 min. / 120 ℃ / rychlostí 1. 
  • 10. Přidejte rýži. 
  • 11. Restujte 3 min. / 120 ℃ / rychlostí 1. 
  • 12. Nalijte víno. 
  • 13. Vařte 4 min. / 120 ℃ / rychlostí 1.
  • 14. Vlijte vývar nebo vodu. 
  • 15. Vařte 12 min. / 100 ℃ / rychlostí 1.
  • 16. Vložte parmazán a máslo. 
  • 17. Vařte 1 min. / 100 ℃ / rychlostí 2.
Rizoto s parmezánem