Tříbarevná zeleninová rýže se zálivkou

Tříbarevná zeleninová rýže se zálivkou

4 Stars
Tříbarevná zeleninová rýže se zálivkou

Suroviny

  • 200 g tříbarevné rýže                                 
  • 1 ks rozčtvrcené cibule                         
  • 50 g rajčatového protlaku                   
  • 400 g rozčtvrcených rajčat                                 
  • 1 polévková lžíce olivového oleje                                          
  • 1,5 čajové lžičky soli                             
  • 0,5 čajové lžičky mletého pepře                                     
  • 1 čajová lžička cukru                                             
  • 1000 g vody                                          
  • 300 g lilku (nakrájeného na kostky)                                       
  • 1 ks červené sladké papriky  (nakrájená na menší kousky) (150 g)
  • 1 ks žluté nebo oranžové papriky (nakrájená na menší kousky) (150 g)
  • 200 g cukety (nakrájené na plátky)

Příslušenství

  • mixovací nože
  • metlička
  • stěrka

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože, cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 5.
  • 2. Přidejte 50 g rajčatového pyré, 400 g rajčat, 1 čajovou lžičku soli, pepř, cukr a olivový olej a sekejte 5 sek./rychlost 5.
  • 3. Směs vyndejte bokem. Vyndejte i mixovací nože.
  • 4. Do mixovací mísy dejte vodu, nasaďte košík a navažte do něho rýži. Na rýži dejte ½ čajové lžičky soli. Vařte podle druhu rýže cca 20 min./100℃ /rychlost 1.
  • 5. Rýži s košíkem nechte v mixovací nádobě. Do napařovacího košíku vložte 300 g lilku a papriku, osolte a opepřete. Na napařovací košík položte napařovací tácek, na něj dejte cuketu a osolte a opepřete. Umístěte napařovací systém na své místo a vařte 25 min./Vaření na páře 100℃ , dokud není zelenina uvařená.
  • 6. Zeleninu a rýži přendejte do mísy, zamíchejte. Na talíři zalijte rajčatovou šťávou.
Tříbarevná zeleninová rýže se zálivkou