Bramborové krokety

Bramborové krokety

4 Stars
Bramborové krokety

Suroviny

  • 400 g brambor (typ C)
  • 60 g polohrubé mouky
  • 10 g škrobu
  • 3 žloutky
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • TROJOBAL:
  • 300 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • strouhanka

Příslušenství

  • sestava na strouhání
  • nože

Postup

  • 1. Uvařte 400 g oloupaných brambor do měkka.
  • 2. Brambory nechte vychladnout.
  • 3. Do nádoby vložte sestavu pro strouhání.
  • 4. Brambory strouhejte na jemném struhadle rychlostí 3.
  • 5. Do nádoby vložte nože.
  • 6. Přidejte 60 g polohrubé mouky, 10 g škrobu, 3 žloutky a sůl a pepř.
  • 7. Sekejte 30 sekund / rychlost 3.
  • 8. Těsto vypracujte v rukou a tvarujte kuličky.
  • 9. Kuličky obalujte v trojobalu a smažte na oleji do zlatova.
Bramborové krokety