Cheddarová omáčka

Cheddarová omáčka

4 Stars
Cheddarová omáčka

Suroviny

  • 50 g másla 
  • 2 lžíce hladké mouky 
  • 200 ml mléka 
  • 100–200 ml smetany 
  • 100 g cheddaru 
  • špetka muškátového oříšku 
  • sůl, pepř 

Příslušenství

  • Míchací hák
  • Sestava na strouhání

Postup

  • 1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání. 
  • 2. 100 g cheddaru nastrouhejte rychlostí 5. 
  • 3. Nastrouhaný cheddar dejte stranou. Do nádoby vložte míchací hák. 
  • 4. Přidejte 50 g másla a zahřívejte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 5. Přidejte 2 lžíce hladké mouky a restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2. 
  • 6. Přilévejte 200 ml mléka a následně 100-200 ml smetany. 
  • 7. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2. 
  • 8. Přidejte nastrouhaný sýr a špetku muškátového oříšku. 
  • 9. Naposledy povařte 1–2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 10. Dochuťte solí a pepřem. 
Cheddarová omáčka