Cheddarová omáčka
6. úno
Leonardo 3 porce 20 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/cheddarova-omacka/
Suroviny
- 50 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka
- 100–200 ml smetany
- 100 g cheddaru
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř
Příslušenství
- Míchací hák
- Sestava na strouhání
Postup
- 1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
- 2. 100 g cheddaru nastrouhejte rychlostí 5.
- 3. Nastrouhaný cheddar dejte stranou. Do nádoby vložte míchací hák.
- 4. Přidejte 50 g másla a zahřívejte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 5. Přidejte 2 lžíce hladké mouky a restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2.
- 6. Přilévejte 200 ml mléka a následně 100-200 ml smetany.
- 7. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2.
- 8. Přidejte nastrouhaný sýr a špetku muškátového oříšku.
- 9. Naposledy povařte 1–2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Dochuťte solí a pepřem.