Chřestový krém

Chřestový krém

4 Stars
Chřestový krém

Suroviny

  • 500 g bílého chřestu
  • 1 kus cibule
  • 20 g másla
  • 1 kus brambory
  • 600 g vody
  • 1 kus zeleninového bujónu
  • 200 g smetany 33%
  • 20 g hladké mouky

Příslušenství

  • sekací nože
  • šlehací metle

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby přidejte česnek a mixujte 8 sek./rychlost 5.
  • 2. Přidejte máslo a restujte 4 min/100 ℃ /rychlost 1.
  • 3. Přidejte oloupaný chřest (ze kterého odřežete hlavičky a bramboru na čtvrtky).
  • 4. Zalijte vodou a přidejte bujón.
  • 5. Vařte 25 minut/100 ℃ /rychlost 2.
  • 6. Po dovaření sekáme 40 sek./rychlost 10.
  • 7. Nasaďte šlehací metli, poté přidejte smetanu a hladkou mouku.
  • 8. Šlehejte 30 sek./rychlost 4.
  • 9. Přidejte hlavičky chřestu a vařte 4 min/100 ℃ /rychlost 1.
  • 10. Osolte dle chuti.. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože, oloupaný zázvor, česnek, rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 5.
Chřestový krém