Chřestový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/chrestovy-krem/
Suroviny
- 500 g bílého chřestu
- 1 kus cibule
- 20 g másla
- 1 kus brambory
- 600 g vody
- 1 kus zeleninového bujónu
- 200 g smetany 33%
- 20 g hladké mouky
Příslušenství
- sekací nože
- šlehací metle
Postup
- 1. Do mixovací nádoby přidejte česnek a mixujte 8 sek./rychlost 5.
- 2. Přidejte máslo a restujte 4 min/100 ℃ /rychlost 1.
- 3. Přidejte oloupaný chřest (ze kterého odřežete hlavičky a bramboru na čtvrtky).
- 4. Zalijte vodou a přidejte bujón.
- 5. Vařte 25 minut/100 ℃ /rychlost 2.
- 6. Po dovaření sekáme 40 sek./rychlost 10.
- 7. Nasaďte šlehací metli, poté přidejte smetanu a hladkou mouku.
- 8. Šlehejte 30 sek./rychlost 4.
- 9. Přidejte hlavičky chřestu a vařte 4 min/100 ℃ /rychlost 1.
- 10. Osolte dle chuti.. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože, oloupaný zázvor, česnek, rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 5.