Polévka ze zeleného chřestu
6. úno
Leonardo 4 porce 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/polevka-ze-zeleneho-chrestu/
Suroviny
- 1 šalotka
- 2 svazky zeleného chřestu
- 1 zeleninový bujón
- 1 l vody
- 150 ml smetany
- sůl, pepř
- 4 lžíce oleje
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou šalotku.
- 3. Sekejte 30 sekund / rychlost 5. Po 15 sekundách setřete stěrkou ke středu.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 4 lžíce oleje a restujte 5 minut / 90 ℃ / rychlost 1.
- 6. Z chřestu ulomte tvrdý konec. Zbytek chřestu pokrájejte na kostky.
- 7. Do nádoby vložte chřest, 1 zeleninový bujón a 1 l vody.
- 8. Přidejte sůl a pepř.
- 9. Vařte 30-40 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte 150 ml smetany.
- 11.Vyjměte míchací hák a vložte nože. Sekejte 25 sekund / rychlost 5.