Polévka ze zeleného chřestu

Polévka ze zeleného chřestu

4 Stars
Polévka ze zeleného chřestu

Suroviny

  • 1 šalotka 
  • 2 svazky zeleného chřestu 
  • 1 zeleninový bujón 
  • 1 l vody 
  • 150 ml smetany 
  • sůl, pepř 
  • 4 lžíce oleje 

Příslušenství

  • Nože
  • Míchací hák
  • Stěrka

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou šalotku. 
  • 3. Sekejte 30 sekund / rychlost 5. Po 15 sekundách setřete stěrkou ke středu. 
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 5. Přidejte 4 lžíce oleje a restujte 5 minut / 90 ℃ / rychlost 1. 
  • 6. Z chřestu ulomte tvrdý konec. Zbytek chřestu pokrájejte na kostky. 
  • 7. Do nádoby vložte chřest, 1 zeleninový bujón a 1 l vody.  
  • 8. Přidejte sůl a pepř. 
  • 9. Vařte 30-40 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 10. Přidejte 150 ml smetany. 
  • 11.Vyjměte míchací hák a vložte nože. Sekejte 25 sekund / rychlost 5. 
Polévka ze zeleného chřestu