Čokoládový korpus
6. úno
Leonardo 1 korpus 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/cokoladovy-korpus/
Suroviny
- 40 g másla nebo oleje
- 120 g cukru
- 4 vejce
- 80-100 g hladké mouky
- 40 g kakaového prášku
- 2 špetky soli
- 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
Postup
- 1. Předehřejte si troubu na 180 ℃ . Vymažte si dortovou formu a vysypat moukou.
- 2. Do nádoby nasaďte šlehací metlu.
- 3. Přidejte vejce, cukr a šlehejte 5 min/37℃ /rychlost 4.
- 4. Přidejte rozpuštěné máslo a šlehejte dalších 4 min/rychlost 4.
- 5. Přidejte mouku, kypřicí prášek, kakao a sůl okolo metličky a míchejte 8 sek/rychlost 3.
- 6. Vyjměte šlehací metlu a opatrně dokončete míchání stěrkou.
- 7. Přendejte těsto do připravené dortové formy a pečte na 180℃ 25 minut. Hotový korpus nechte zcela vychladnout, ideálně do druhého dne. Bude se Vám pak lépe krájet.