Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

4 Stars
Čokoládový korpus

Suroviny

  • 40 g másla nebo oleje
  • 120 g cukru
  • 4 vejce
  • 80-100 g hladké mouky
  • 40 g kakaového prášku
  • 2 špetky soli
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Předehřejte si troubu na 180 ℃ . Vymažte si dortovou formu a vysypat moukou.
  • 2. Do nádoby nasaďte šlehací metlu.
  • 3. Přidejte vejce, cukr a šlehejte 5 min/37℃ /rychlost 4.
  • 4. Přidejte rozpuštěné máslo a šlehejte dalších 4 min/rychlost 4.
  • 5. Přidejte mouku, kypřicí prášek, kakao a sůl okolo metličky a míchejte 8 sek/rychlost 3.
  • 6. Vyjměte šlehací metlu a opatrně dokončete míchání stěrkou.
  • 7. Přendejte těsto do připravené dortové formy a pečte na 180℃ 25 minut. Hotový korpus nechte zcela vychladnout, ideálně do druhého dne. Bude se Vám pak lépe krájet.
Čokoládový korpus