Čokoládová lízátka pečená

Čokoládová lízátka pečená

4 Stars
Čokoládová lízátka pečená

Suroviny

  • TĚSTO:  
  • 60 g kvalitní čokolády   
  • 100 ml rozpuštěného másla   
  • 130 ml podmáslí   
  • 1 vejce   
  • 100 g cukru krupice   
  • 80 g hladké mouky   
  • 80 g polohrubé mouky   
  • 7 g kypřícího prášku   
  • 1 lžíce kakaa   
  •   
  • GANACHE:  
  • 100 g čokolády   
  • 50 ml smetany   
  •   
  • čokoláda poleva na ozdobení a dekorace dle fantazie (ořechy, sušené ovoce, posypky, ...)

Příslušenství

  • metla  
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.   
  • 2. Přidejte 130 ml podmáslí a 1 vejce.  
  • 3. Přidejte 100 ml rozpuštěného másla a 100 g cukru krupice.   
  • 4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4.   
  • 5. Ve vedlejší míse si spojte sypké suroviny: 80 g hladké mouky, 80 g polohrubé mouky, 1 lžíci kakaa a 7 g kypřícího prášku.   
  • 6. Prosejte do těsta a šlehejte 1 minutu / rychlost 3.   
  • 7. Přidejte 60 g rozpuštěné čokolády a promíchejte.   
  • 8. Těsto vlijte do malého plechu a pečte 150 ℃ / 20-25 minut.   
  • 9. Hotové těsto nechte vychladnout.   
  • 10. Vložte do nádoby nože.   
  • 11. Přidejte vychladlé těsto a sekejte 1 minutu / rychlost 6.   
  • 12. Připravte si ganache.   
  • 13. Zahřejte 50 ml smetany a vsypte na malé kousky rozlámaných 100 g čokolády.   
  • 14. Míchejte do rozpuštění čokolády.   
  • 15. Přidejte hotovou ganache k rozsekanému těstu.  
  • 16. Sekejte 30 sekund / rychlost 1.   
  • 17. Dejte na chvíli ztuhnout do lednice a pak tvarujte kuličky.   
  • 18. Kuličky přidělejte na špejli a dejte znovu zchladit.   
  • 19. Rozpusťte si ve vodní lázni dle návodu na obalu čokoládovou polevu a připravte si zdobení.   
  • 20. Namáčejte lízátka do polevy a posypte dekoracemi.  
  • 21. Hotová lízátka chlaďte do ztuhnutí čokolády. 
Čokoládová lízátka pečená