Čokoládová lízátka pečená
6. úno
Leonardo 20 kusů 65 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/cokoladova-lizatka-pecena/
Suroviny
- TĚSTO:
- 60 g kvalitní čokolády
- 100 ml rozpuštěného másla
- 130 ml podmáslí
- 1 vejce
- 100 g cukru krupice
- 80 g hladké mouky
- 80 g polohrubé mouky
- 7 g kypřícího prášku
- 1 lžíce kakaa
-
- GANACHE:
- 100 g čokolády
- 50 ml smetany
-
- čokoláda poleva na ozdobení a dekorace dle fantazie (ořechy, sušené ovoce, posypky, ...)
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 130 ml podmáslí a 1 vejce.
- 3. Přidejte 100 ml rozpuštěného másla a 100 g cukru krupice.
- 4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4.
- 5. Ve vedlejší míse si spojte sypké suroviny: 80 g hladké mouky, 80 g polohrubé mouky, 1 lžíci kakaa a 7 g kypřícího prášku.
- 6. Prosejte do těsta a šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
- 7. Přidejte 60 g rozpuštěné čokolády a promíchejte.
- 8. Těsto vlijte do malého plechu a pečte 150 ℃ / 20-25 minut.
- 9. Hotové těsto nechte vychladnout.
- 10. Vložte do nádoby nože.
- 11. Přidejte vychladlé těsto a sekejte 1 minutu / rychlost 6.
- 12. Připravte si ganache.
- 13. Zahřejte 50 ml smetany a vsypte na malé kousky rozlámaných 100 g čokolády.
- 14. Míchejte do rozpuštění čokolády.
- 15. Přidejte hotovou ganache k rozsekanému těstu.
- 16. Sekejte 30 sekund / rychlost 1.
- 17. Dejte na chvíli ztuhnout do lednice a pak tvarujte kuličky.
- 18. Kuličky přidělejte na špejli a dejte znovu zchladit.
- 19. Rozpusťte si ve vodní lázni dle návodu na obalu čokoládovou polevu a připravte si zdobení.
- 20. Namáčejte lízátka do polevy a posypte dekoracemi.
- 21. Hotová lízátka chlaďte do ztuhnutí čokolády.