Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

4 Stars
Dýňové rizoto

Suroviny

  • 250 g rýže na rizoto
  • 1/2 dýně nakrájená na kostičky 
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1,5 dcl suchého bílého vína
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • parmazán

Příslušenství

  • sekací nástavec
  • míchací nástavec

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte sekací nástavec. 
  • 2. Oloupejte a přepulte cibuli.
  • 3. Sekejte cibuli 20 sek./ rychlost 5.
  • 4. Vyjměte sekací nástavec.
  • 5. Vložte míchací nástavec.
  • 6. Vložte cibuli a máslo.
  • 7. Smažte 15 minut/100 ℃ /rychlost 1.
  • 8. Přidejte propranou rýži.
  • 9.  Smažte 3 minuty/100 ℃ /rychlost 2.
  • 10. Přidejte víno.
  • 11. Smažte 3 minuty/100 ℃ / rychlost 1.
  • 12. Přidejte vývar.
  • 13. Vařte 15 minut/100 ℃ / rychlost 1.
  • 14. Přidejte dýni nakrájenou na kostičky.
  • 15. Vařte cca 5 minut /105 ℃ / rychlost 2 do změknutí dýně. (záleží na velikosti kostiček)
  • 16. Přidejte parmazán.
  • 17. Promíchejte a dochuťte.
Dýňové rizoto