Dýňové rizoto
6. úno
Leonardo 4 porce 47 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/dynove-rizoto/
Suroviny
- 250 g rýže na rizoto
- 1/2 dýně nakrájená na kostičky
- 1 l zeleninového vývaru
- 1,5 dcl suchého bílého vína
- 1 menší cibule
- 2 lžíce másla
- sůl
- parmazán
Příslušenství
- sekací nástavec
- míchací nástavec
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte sekací nástavec.
- 2. Oloupejte a přepulte cibuli.
- 3. Sekejte cibuli 20 sek./ rychlost 5.
- 4. Vyjměte sekací nástavec.
- 5. Vložte míchací nástavec.
- 6. Vložte cibuli a máslo.
- 7. Smažte 15 minut/100 ℃ /rychlost 1.
- 8. Přidejte propranou rýži.
- 9. Smažte 3 minuty/100 ℃ /rychlost 2.
- 10. Přidejte víno.
- 11. Smažte 3 minuty/100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte vývar.
- 13. Vařte 15 minut/100 ℃ / rychlost 1.
- 14. Přidejte dýni nakrájenou na kostičky.
- 15. Vařte cca 5 minut /105 ℃ / rychlost 2 do změknutí dýně. (záleží na velikosti kostiček)
- 16. Přidejte parmazán.
- 17. Promíchejte a dochuťte.