Focaccia

Focaccia

4 Stars
Focaccia

Suroviny

  • 500 g hladké mouky 
  • 300 ml vody 
  • 20 g kvasnic 
  • 12 g soli 
  • 50 ml olivového oleje + olej na potření 
  • hrst sušených rajčat 
  • hrst tymiánu 
  • hrubozrnná sůl na posypání 

Příslušenství

  • Metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu. 
  • 2. Přidejte 300 ml vody a 20 g kvasnic. 
  • 3. Zahřívejte 5 minut / 37 ℃ / rychlost 1. 
  • 4. Přidejte 500 g hladké mouky, 50 ml olivového oleje a 12 g soli. 
  • 5. Šlehejte 3 minuty / rychlost 2. 
  • 6. Hotové těsto propracujte ručně a dejte kynout na teplé místo. 
  • 7. Po zdvojnásobení objemu rozdělte na 6–8 dílků. 
  • 8. Dílky naplňte posekanou hrstí sušených rajčat a hrstí tymiánu. 
  • 9. Rozválejte a dejte na plech vyložený pečícím papírem. 
  • 10. Potřete olivovým olejem a posypte hrubozrnnou solí. 
  • 11. Nechte kynout 20 minut. 
  • 12. Pečte v předehřáté troubě na 200 ℃ / 10 minut. 
Focaccia