Focaccia
6. úno
Leonardo 6–8 kusů 70 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/focaccia/
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 300 ml vody
- 20 g kvasnic
- 12 g soli
- 50 ml olivového oleje + olej na potření
- hrst sušených rajčat
- hrst tymiánu
- hrubozrnná sůl na posypání
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 300 ml vody a 20 g kvasnic.
- 3. Zahřívejte 5 minut / 37 ℃ / rychlost 1.
- 4. Přidejte 500 g hladké mouky, 50 ml olivového oleje a 12 g soli.
- 5. Šlehejte 3 minuty / rychlost 2.
- 6. Hotové těsto propracujte ručně a dejte kynout na teplé místo.
- 7. Po zdvojnásobení objemu rozdělte na 6–8 dílků.
- 8. Dílky naplňte posekanou hrstí sušených rajčat a hrstí tymiánu.
- 9. Rozválejte a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- 10. Potřete olivovým olejem a posypte hrubozrnnou solí.
- 11. Nechte kynout 20 minut.
- 12. Pečte v předehřáté troubě na 200 ℃ / 10 minut.