Hráškový krém

Hráškový krém

4 Stars
Hráškový krém

Suroviny

  • 1 ks středně velké cibule
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 ks středně velké brambory
  • 80 g mrkve
  • 60 g čerstvé petržele
  • 350 g zeleného hrášku (v našem případě Vapeur)
  • 800 g vody
  • 1 kostka bujónu (pro 0,5 l)/zeleninového vývaru
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 špetka muškátového oříšku

Příslušenství

  • sekací nože
  • míchací metle 
  • stěrka

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby nasaďte sekací nože. Poté vložte cibuli a sekejte 10sek./rychlost 5.
  • 2. Stáhnete cibuli stěrkou do středu nádoby a nasaďte míchací metličku.
  • 3. Zvolte program Manuální vaření na 120 ℃ /3,5 min./rychlost 1.
  • 4. Míchací metličku nahraďte noži na sekání. Poté do mixovací nádoby k osmažené cibuli vložte mrkev, celer, brambor na půlky.
  • 5. Zapněte program sekání na dobu 15 sek./rychlost 5.
  • 6. K posekané zelenině přidejte hrášek a vývar.
  • 7. Zapněte program vaření na 100 ℃ /17 min./rychlost 1.
  • 8. V okamžiku, kdy je polévka uvařená, mixujte 2 minuty/rychlost 4.
Hráškový krém