Hráškový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 30 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/hraskovy-krem/
Suroviny
- 1 ks středně velké cibule
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 ks středně velké brambory
- 80 g mrkve
- 60 g čerstvé petržele
- 350 g zeleného hrášku (v našem případě Vapeur)
- 800 g vody
- 1 kostka bujónu (pro 0,5 l)/zeleninového vývaru
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka muškátového oříšku
Příslušenství
- sekací nože
- míchací metle
- stěrka
Postup
- 1. Do mixovací nádoby nasaďte sekací nože. Poté vložte cibuli a sekejte 10sek./rychlost 5.
- 2. Stáhnete cibuli stěrkou do středu nádoby a nasaďte míchací metličku.
- 3. Zvolte program Manuální vaření na 120 ℃ /3,5 min./rychlost 1.
- 4. Míchací metličku nahraďte noži na sekání. Poté do mixovací nádoby k osmažené cibuli vložte mrkev, celer, brambor na půlky.
- 5. Zapněte program sekání na dobu 15 sek./rychlost 5.
- 6. K posekané zelenině přidejte hrášek a vývar.
- 7. Zapněte program vaření na 100 ℃ /17 min./rychlost 1.
- 8. V okamžiku, kdy je polévka uvařená, mixujte 2 minuty/rychlost 4.