Hrstková polévka

Hrstková polévka

4 Stars
Hrstková polévka

Suroviny

  • 150 g hrstkové směsi (hrách, čočka, fazole, mungo, ...) 
  • 1,5 l vody / vývaru 
  • 2 mrkve 
  • 1 petržel 
  • 1 cibule 
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 1 stroužek česneku 
  • ½ lžičky majoránky 
  • ½ lžičky sladké mleté papriky 
  • 1 malý rajský protlak 
  • sůl, pepř dle chuti

Příslušenství

  • sestava na strouhání
  • míchací hák

Postup

  • 1. Den předem si namočte luštěninovou směs do vody. 
  • 2. Do nádoby vložte sestavu na strouhání. 
  • 3. Strouhejte očistěnou mrkev a petržel rychlostí 5. 
  • 4. Odložte stranou. 
  • 5. Do nádoby vložte míchací hák. 
  • 6. Přidejte na jemně krájenou cibuli, stroužek česneku a olivový olej. 
  • 7. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 8. Přidejte koření a rajský protlak. 
  • 9. Restujte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 10. Přidejte mrkev, petržel a luštěninovou směs. 
  • 11. Podlijte 1,5 litrem vody. 
  • 12. Vařte 30 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 13. Dochuťte solí a pepřem. 
Hrstková polévka