Hrstková polévka
6. úno
Leonardo 4 porce 55 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/hrstkova-polevka/
Suroviny
- 150 g hrstkové směsi (hrách, čočka, fazole, mungo, ...)
- 1,5 l vody / vývaru
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky majoránky
- ½ lžičky sladké mleté papriky
- 1 malý rajský protlak
- sůl, pepř dle chuti
Příslušenství
- sestava na strouhání
- míchací hák
Postup
- 1. Den předem si namočte luštěninovou směs do vody.
- 2. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
- 3. Strouhejte očistěnou mrkev a petržel rychlostí 5.
- 4. Odložte stranou.
- 5. Do nádoby vložte míchací hák.
- 6. Přidejte na jemně krájenou cibuli, stroužek česneku a olivový olej.
- 7. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte koření a rajský protlak.
- 9. Restujte 1 minutu / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte mrkev, petržel a luštěninovou směs.
- 11. Podlijte 1,5 litrem vody.
- 12. Vařte 30 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 13. Dochuťte solí a pepřem.