Těstoviny s rajčatovou omáčkou
6. úno
Leonardo 2 porce 35 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/testoviny-s-rajcatovou-omackou/
Suroviny
- 450 g těstovin
- 1600 g vody
- 2 čajové lžičky olivového oleje
- 2 čajové lžičky soli a pepře
- 250 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 2 - 3 hrstky lístků bazalky
- 2 - 3 hrstky sušeného oregana
- 2 čajové lžičky balzamikového octu
- 90 g rajčatového protlaku
- 90 g oliv
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička cukru
Příslušenství
- mixovací nože
- metlička
- stěrka
Postup
- 1. Do mixovací nádoby nalijte vodu a olivový olej, přidejte sůl a vařte 11 min./100 ℃ /rychlost 1. 2. Poté postupně přidejte těstoviny otvorem na víku a vařte 5 - 8 min./100℃ /rychlost 1. 3. Poté těstoviny slijte a odložte stranou.
- 4. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože, rajčata, česnek, bylinky, balzamikový ocet, cukr, sůl, rajčatový protlak a olivy a mixujte 4 sek./rychlost 6.
- 5. Poté vařte 12 min./70℃ /rychlost 2.
Vyzkoušejte také
1 hodina 16 minut 4 porce