Indické chutney
6. úno
Leonardo 6-8 sklenic 80 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/indicke-chutney/
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 180 ml octa
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce rozinek
- 2 jablka
- 4-5 lžic cukru
- 4 lžíce oleje
Postup
- 1. Spařte a oloupejte 1 kg rajčat.
- 2. Do nádoby vložte nože.
- 3. Přidejte 3 oloupané a překrojené cibule a 6 stroužků česneku.
- 4. Sekejte 45 sekund / rychlost 5.
- 5. Přidejte 4 lžíce oleje a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 2.
- 6. Přidejte 1 lžičku kari koření, 1 lžičku pálivé papriky a 1 lžičku mletého zázvoru. Restujte 30 sekund / 100 ℃ / rychlost 2.
- 7. Přidejte oloupaná rajčata a sekejte 1 minutu / rychlost 4.
- 8. Přidejte 180 ml octa, 1 lžíci soli, 2 lžíce rozinek a 2 nastrouhaná jablka.
- 9. Vařte 30-40 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte 4-5 lžic cukru a vařte ještě 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Plňte do sklenic. Ideálně použít ke grilovanému masu.