Indické chutney

4 Stars
Indické chutney

Suroviny

  • 1 kg rajčat  
  • 3 cibule  
  • 6 stroužků česneku  
  • 1 lžička kari koření  
  • 1 lžička pálivé papriky 
  • 1 lžička mletého zázvoru  
  • 180 ml octa  
  • 1 lžíce soli  
  • 2 lžíce rozinek  
  • 2 jablka  
  • 4-5 lžic cukru  
  • 4 lžíce oleje  

Příslušenství

  • Nože

Postup

  • 1. Spařte a oloupejte 1 kg rajčat.  
  • 2. Do nádoby vložte nože.  
  • 3. Přidejte 3 oloupané a překrojené cibule a 6 stroužků česneku.  
  • 4. Sekejte 45 sekund / rychlost 5.  
  • 5. Přidejte 4 lžíce oleje a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 2.  
  • 6. Přidejte 1 lžičku kari koření, 1 lžičku pálivé papriky a 1 lžičku mletého zázvoru. Restujte 30 sekund / 100 ℃ / rychlost 2.  
  • 7. Přidejte oloupaná rajčata a sekejte 1 minutu / rychlost 4.  
  • 8. Přidejte 180 ml octa, 1 lžíci soli, 2 lžíce rozinek a 2 nastrouhaná jablka.  
  • 9. Vařte 30-40 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 10. Přidejte 4-5 lžic cukru a vařte ještě 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 11. Plňte do sklenic. Ideálně použít ke grilovanému masu.
Indické chutney