Kambala se salátem z lichořeřišnice
6. úno
Leonardo 2 porce 30 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kambala-se-salatem-z-lichorerisnice/
Suroviny
- 2 porce kambaly
- 2 plátky másla
- Salát
- 50 g baby špenátu
- 50 g listů a květů lichořeřišnice
- 100 g cherry rajčat
- 1 avokádo
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř dle chuti
Postup
- 1. Do nádoby vlijte 1 litr vody.
- 2. Nádobu uzavřete mělkým parním košem pro vaření v páře.
- 3. Připravte si 2 porce kambaly, osolte ji a opepřete.
- 4. Spusťte program vaření v páře a po signalizaci vložte kambalu s plátkem másla do koše pro vaření v páře.
- 5. Vařte 15 minut na střední stupeň.
- 6. Připravte si salát.
- 7. Smíchejte 50 g špenátu, 50 g listů a květů lichořeřišnice, nakrájené avokádo, lžíci citronové šťávy, 4 lžíce oleje a dochuťte solí a pepřem.