Kečup

4 Stars
Kečup

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1,5 l vody
  • 1 jablko
  • 100 g cukru
  • 2 menší cibule 
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření 
  • 2 hřebíčky
  • špetka skořice

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby nalijte 1,5 l vody a přiveďte k varu.
  • 2. Spařte a oloupejte 1 kg rajčat. Vykrojte z nich tvrdé středy.
  • 3. Oloupejte 1 jablko a odstraňte jádřinec.
  • 4. Do nádoby vložte nože. 
  • 5. Sekejte rajčata a jablka 30 sekund / rychlost 4. 
  • 6. Směs si odložte stranou. Oloupejte 2 menší cibule a překrojte na půlky.
  • 7. Do nádoby vložte nože. 
  • 8. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
  • 9. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 2 PL olivového oleje. 
  • 10. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 11. Přidejte rajčatovou směs, 100 g cukru a koření: 1 ks bobkového listu, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 2 ks hřebíčku a 1 špetku skořice.
  • 12. Vařte 20-30 minut / 100 ℃ / rychlost 1 do zhoustnutí. 
  • 13. Vyjměte koření.
  • 14. Hotový kečup přendejte do skleniček.
Kečup