Kečup
6. úno
Leonardo 2 sklenice 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kecup/
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1,5 l vody
- 1 jablko
- 100 g cukru
- 2 menší cibule
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 bobkový list
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 2 hřebíčky
- špetka skořice
Postup
- 1. Do nádoby nalijte 1,5 l vody a přiveďte k varu.
- 2. Spařte a oloupejte 1 kg rajčat. Vykrojte z nich tvrdé středy.
- 3. Oloupejte 1 jablko a odstraňte jádřinec.
- 4. Do nádoby vložte nože.
- 5. Sekejte rajčata a jablka 30 sekund / rychlost 4.
- 6. Směs si odložte stranou. Oloupejte 2 menší cibule a překrojte na půlky.
- 7. Do nádoby vložte nože.
- 8. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
- 9. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 2 PL olivového oleje.
- 10. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte rajčatovou směs, 100 g cukru a koření: 1 ks bobkového listu, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 2 ks hřebíčku a 1 špetku skořice.
- 12. Vařte 20-30 minut / 100 ℃ / rychlost 1 do zhoustnutí.
- 13. Vyjměte koření.
- 14. Hotový kečup přendejte do skleniček.