Koláč s jablky a dýní

Koláč s jablky a dýní

4 Stars
Koláč s jablky a dýní

Suroviny

  • Těsto
  • 300 g dýně hokkaidó
  • 200 g jablek
  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g rozinek
  • 2 čajové lžičky perníkového koření
  • 380 g hnědého cukru
  • 5 vajec
  • 150 g slunečnicového oleje
  • 200 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • Poleva
  • 200 g mascarpone nebo čerstvého sýra
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů

Příslušenství

  • nože, metla

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte nože a dýni bez semínek nakrájenou na kousky.
  • 2. Přidejte nakrájená oloupaná jablka a sekejte 15 sek/rychlost 5.
  • 3. Přidejte ovesné vločky, rozinky, perníkové koření, cukr, vejce a olej a míchejte 10 sek/rychlost 4.
  • 4. Přidejte mouku a jedlou sodu a míchejte 10 sek/rychlost 4.
  • 5. Těsto přendejte do připravené formy a pečte 50–55 minut/170 ℃ .
  • 6. Připravte si polevu.
  • 7. Do mixovací nádoby vložte metlu.
  • 8. Přidejte smetnu a čerstvý sýr, šlehejte 40 sekund/ rychlost 3.
  • 9. Vychladlý koláč potřete krémem a posypte ořechy.
Koláč s jablky a dýní