Koláč s jablky a dýní
6. úno
Leonardo 1 koláč (32 cm) 90 min https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kolac-s-jablky-a-dyni/
Suroviny
- Těsto
- 300 g dýně hokkaidó
- 200 g jablek
- 150 g ovesných vloček
- 100 g rozinek
- 2 čajové lžičky perníkového koření
- 380 g hnědého cukru
- 5 vajec
- 150 g slunečnicového oleje
- 200 g hladké mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- Poleva
- 200 g mascarpone nebo čerstvého sýra
- 200 g smetany ke šlehání
- 50 g nasekaných vlašských ořechů
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte nože a dýni bez semínek nakrájenou na kousky.
- 2. Přidejte nakrájená oloupaná jablka a sekejte 15 sek/rychlost 5.
- 3. Přidejte ovesné vločky, rozinky, perníkové koření, cukr, vejce a olej a míchejte 10 sek/rychlost 4.
- 4. Přidejte mouku a jedlou sodu a míchejte 10 sek/rychlost 4.
- 5. Těsto přendejte do připravené formy a pečte 50–55 minut/170 ℃ .
- 6. Připravte si polevu.
- 7. Do mixovací nádoby vložte metlu.
- 8. Přidejte smetnu a čerstvý sýr, šlehejte 40 sekund/ rychlost 3.
- 9. Vychladlý koláč potřete krémem a posypte ořechy.