Drobenkový koláč s tvarohem a jablky

Drobenkový koláč s tvarohem a jablky

4 Stars
Drobenkový koláč s tvarohem a jablky

Suroviny

  • TĚSTO:  
  • 250 g polohrubé mouky   
  • 100 g povoleného másla   
  • 100 g cukru krupice   
  • 1 vejce   
  • 6 g prášku do pečiva   
  •   
  • NÁPLŇ:  
  • 250 g polotučného tvarohu   
  • 1 vejce   
  • 1 lžíce vanilkového pudinku   
  • 1 vanilkový cukr   
  • 4 jablka

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Přidejte 250 g polohrubé mouky a 6 g prášku do pečiva.  
  • 3. Přidejte 100 g cukru krupice a 1 vejce.  
  • 4. Šlehejte 15 sekund / rychlost 1.  
  • 5. Přidejte 100 g povoleného másla.  
  • 6. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.  
  • 7. Vtlačte 2/3 těsta do formy a 1/3 dejte stranou.  
  • 8. Připravte si náplň.  
  • 9. Do nádoby vložte metlu.  
  • 10. Přidejte 250 g polotučného tvarohu, 1 vejce, 1 lžíci vanilkového pudinku a 1 vanilkový cukr.  
  • 11. Šlehejte 30 sekund / rychlost 3.  
  • 12. Naplňte koláč tvarohovou vrstvou.  
  • 13. Na tvarohovou vrstvu naskládejte oloupané na měsíčky nakrájená 4 jablka.  
  • 14. Posypte zbylou třetinou těsta.  
  • 15. Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte 170 ℃ / cca 45 minut.
Drobenkový koláč s tvarohem a jablky