Konfitovaný bůček
6. úno
Leonardo 4 porce 4 hodiny a 15 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/konfitovany-bucek/
Suroviny
- 600 g bůčku
- 600 g vepřového sádla
- pepř
- 1 l vody
- 20 g soli
Postup
- 1. Den dopředu naložte 600 g bůčku do 1 l vody se 20 g soli. Nechte 24 hodin nakládat.
- 2. Vyjměte bůček a osušte.
- 3. Bůček opepřete.
- 4. Vložte zpět do nádoby s osolenou vodou a přidejte 600 g vepřového sádla.
- 5. Vařte 4 hodiny / 95 ℃ / bez nástavce. Vždy po 90 minutách zkontrolujte.
Vyzkoušejte také
1 hodina 12 minut 4 porce 2 hodiny 10 minut 4 porce 1 hodina 16 minut 4 porce 4 hodiny a 20 minut 2 porce