Králík s hořčičnou omáčkou
6. úno
Leonardo 3 porce 2 hodiny a 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kralik-s-horcicnou-omackou/
Suroviny
- 3 králičí zadní stehna
- 500 ml králičího vývaru
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1 řapík celeru
- 1 cibule
- 1 lžička dijonské hořčice
- 100 ml suchého bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 150 ml smetany
- 1/2 lžičky tymiánu
- sůl, pepř
Příslušenství
- varný košík
- nože
- míchací hák
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce másla.
- 6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
- 7. Přidejte 2 mrkve, 1 řapík celeru a 2 petržele nakrájené na kostičky a 1/2 lžičky tymiánu.
- 8. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
- 9. Přidejte 100 ml suchého bílého vína.
- 10. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
- 11. Přidejte 3 osolená králičí zadní stehna do varného košíku a podlijte 500 ml králičího vývaru.
- 13. Vařte 100 minut / 100 °C / rychlost 1.
- 14. Vyjměte varný košík s masem.
- 15. Přidej 150 ml smetany, 1 lžičku dijonské hořčice a dochuťte solí a pepřem.
- 16. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 17. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.