Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

4 Stars
Králík s hořčičnou omáčkou

Suroviny

  • 3 králičí zadní stehna
  • 500 ml králičího vývaru
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 řapík celeru
  • 1 cibule
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 150 ml smetany
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • varný košík
  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.
  • 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
  • 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
  • 5. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce másla.
  • 6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
  • 7. Přidejte 2 mrkve, 1 řapík celeru a 2 petržele nakrájené na kostičky a 1/2 lžičky tymiánu.
  • 8. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
  • 9. Přidejte 100 ml suchého bílého vína.
  • 10. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
  • 11. Přidejte 3 osolená králičí zadní stehna do varného košíku a podlijte 500 ml králičího vývaru.
  • 13. Vařte 100 minut / 100 °C / rychlost 1.
  • 14. Vyjměte varný košík s masem.
  • 15. Přidej 150 ml smetany, 1 lžičku dijonské hořčice a dochuťte solí a pepřem.
  • 16. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
  • 17. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
Králík s hořčičnou omáčkou