Králík na smetaně se slovenskou rýží - dětské jídlo
6. úno
Leonardo 2-3 porce 150 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kralik-na-smetane-se-slovenskou-ryzi-detske-jidlo/
Suroviny
- 2 zadní stehna králíka
- 500 ml králičího vývaru
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1 řapík celeru
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 150 ml smetany (lze vynechat, pokud vaše dítě nezvládá laktózu)
Příslušenství
- varný košík
- nože
- míchací hák
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte na kostičky nakrájené 2 mrkve, 2 petržele a 1 řapík celeru.
- 7. Restujte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte 2 zadní králičí stehna do varného košíku a podlijte 500 ml králičího vývaru.
- 9. Vařte 110 minut / 100 ℃ / rychlost 1 (do doby, než se bude maso rozpadat od kosti).
- 10. Vyjměte varný košík s masem.
- 11. Maso oberte a vložte do omáčky.
- 12. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 13. Přidejte 150 ml smetany.
- 14. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
- 15. Podávejte s uvařenou slovenskou rýží, kterou vařte dle návodu.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 50 minut 3 porce