Krém z rybího filé
6. úno
Leonardo 4 porce 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/krem-z-rybiho-file/
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 200 g filé
- 700 ml rybího vývaru
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 5 kuliček pepře
- 1 žloutek
- hrst petrželky
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Připravte si jíšku: přidejte 4 lžíce povoleného másla a 2 lžíce hladké mouky.
- 3. Restujte 3 minuty / 90 ℃ / rychlost 1.
- 4. Hotovou jíšku dejte stranou.
- 5. Do nádoby vložte nože.
- 6. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou šalotku.
- 7. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 8. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 9. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a 200 g rybího filé na kostky.
- 10. Restujte 7 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte 700 ml rybího vývaru a vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte uvařenou jíšku, 1 žloutek a lžičku citrónové šťávy.
- 13. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 2.
- 14. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 15. Sekejte 40 sekund/ rychlost 6.
- 16. Dochuťte solí a pepřem.