Krém z rybího filé

Krém z rybího filé

4 Stars
Krém z rybího filé

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 1 šalotka 
  • 200 g filé 
  • 700 ml rybího vývaru 
  • 4 lžíce másla 
  • 2 lžíce hladké mouky 
  • 5 kuliček pepře 
  • 1 žloutek 
  • hrst petrželky 
  • 1 lžička citronové šťávy 
  • sůl, pepř 

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 2. Připravte si jíšku: přidejte 4 lžíce povoleného másla a 2 lžíce hladké mouky.  
  • 3. Restujte 3 minuty / 90 ℃ / rychlost 1.  
  • 4. Hotovou jíšku dejte stranou.  
  • 5. Do nádoby vložte nože.  
  • 6. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou šalotku. 
  • 7. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
  • 8. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 9. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a 200 g rybího filé na kostky.  
  • 10. Restujte 7 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 11. Přidejte 700 ml rybího vývaru a vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 12. Přidejte uvařenou jíšku, 1 žloutek a lžičku citrónové šťávy.  
  • 13. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 2.  
  • 14. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
  • 15. Sekejte 40 sekund/ rychlost 6.  
  • 16. Dochuťte solí a pepřem.
Krém z rybího filé