Kremrole

Kremrole

4 Stars
Kremrole

Suroviny

  • MÁSLOVÉ TĚSTO:
  • 250 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • VODOVÉ TĚSTO:
  • 200 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 6 lžic vlažné vody
  • 1 lžíce octa
  • špetka soli

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Přidejte 250 g lehce povoleného másla a 100 g hladké mouky.  
  • 3. Šlehejte 40 sekund / rychlost 3.  
  • 4. Vzniklé těsto zabalte a dejte chladit do lednice.  
  • 5. Do nádoby vložte metlu.  
  • 6. Přidejte 200 g hladké mouky, 3 žloutky, 6 lžic vlažné vody, 1 lžíci octa a špetku soli.  
  • 7. Šlehejte 40 sekund / rychlost 2.  
  • 8. Těsto bude drobivé. Začněte zapracovávat ručně cca 25 minut. Hotové těsto bude pružné.  
  • 9. Z těsta vyválejte plát.  
  • 10. Na plát vyválejte máslové těsto.  
  • 11. Z pravé i levé strany těsto zabalte ke středu. Otočte o 90° a zabalte stejným způsobem.   
  • 12. Hotové těsto dejte na 60 minut chladit.  
  • 13. Pak opakujte překlad. A opět chlaďte.  
  • 14. Překlad opakujte 3x.  
  • 15. Hotové těsto rozválejte na tenký plat.  
  • 16. Nakrájejte na 2,5 cm proužky.  
  • 17. Proužkem obmotejte kovovou ruličku a potřete rozšlehaným vejcem.  
  • 18. Dejte péct na 200 ℃ do zlatova.  
  • 19. Ještě teplé opatrně sundejte z kovové ruličky.
Kremrole