Kremrole
6. úno
Leonardo 1-2 plechy 5 hodin https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kremrole/
Suroviny
- MÁSLOVÉ TĚSTO:
- 250 g másla
- 100 g hladké mouky
- VODOVÉ TĚSTO:
- 200 g hladké mouky
- 3 žloutky
- 6 lžic vlažné vody
- 1 lžíce octa
- špetka soli
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 250 g lehce povoleného másla a 100 g hladké mouky.
- 3. Šlehejte 40 sekund / rychlost 3.
- 4. Vzniklé těsto zabalte a dejte chladit do lednice.
- 5. Do nádoby vložte metlu.
- 6. Přidejte 200 g hladké mouky, 3 žloutky, 6 lžic vlažné vody, 1 lžíci octa a špetku soli.
- 7. Šlehejte 40 sekund / rychlost 2.
- 8. Těsto bude drobivé. Začněte zapracovávat ručně cca 25 minut. Hotové těsto bude pružné.
- 9. Z těsta vyválejte plát.
- 10. Na plát vyválejte máslové těsto.
- 11. Z pravé i levé strany těsto zabalte ke středu. Otočte o 90° a zabalte stejným způsobem.
- 12. Hotové těsto dejte na 60 minut chladit.
- 13. Pak opakujte překlad. A opět chlaďte.
- 14. Překlad opakujte 3x.
- 15. Hotové těsto rozválejte na tenký plat.
- 16. Nakrájejte na 2,5 cm proužky.
- 17. Proužkem obmotejte kovovou ruličku a potřete rozšlehaným vejcem.
- 18. Dejte péct na 200 ℃ do zlatova.
- 19. Ještě teplé opatrně sundejte z kovové ruličky.