Krůtí v páře s nivovou omáčkou

Krůtí v páře s nivovou omáčkou

4 Stars
Krůtí v páře s nivovou omáčkou

Suroviny

  • 500 g krůtích medailonků 
  • sůl, pepř dle chuti 
  •  
  • OMÁČKA: 
  • 300 ml smetany 
  • 200 g nivy 
  • 1/2 cibule 
  • 1 lžíce másla 
  • 1 lžíce hladké mouky 
  • špetka muškátového oříšku 
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • mělký parní koš
  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby nalijte 1 l vody. Nasaďte mělký parní koš pro vaření v páře. 
  • 2. Krůtí maso osolte, opepřete a vložte do parního koše. 
  • 3. Vařte 20-30 minut dle velikosti medailonků. 
  • 4. Připravte si omáčku. 
  • 5. Do nádoby vložte nože. Přidejte přepůlenou a oloupanou cibuli. 
  • 6. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 7. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 8. Přidejte lžíci másla a lžíci mouky. 
  • 9. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2. 
  • 10. Přidejte 300 ml smetany. 
  • 11. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 2. 
  • 12. Přidejte 200 g nastrouhané nivy. 
  • 13. Vařte 1 minutu /100 ℃ / rychlost 2. 
  • 14. Dochuťte solí a pepřem.
Krůtí v páře s nivovou omáčkou