Ovocná zmrzlina
6. úno
Leonardo 1 vanička 5 min https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/ovocna-zmrzlina/
Suroviny
- 80 g krupicového cukru
- 350 g mraženého ovoce (ananas, jahody, maliny, borůvky)
- 100 g smetany ke šlehání, 33 % tuku nebo 1 bílek
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte cukr a melte 10 sek/rychlost 9.
- 2. Přidejte mražené ovoce a mixujte 20 sek/rychlost 9, dokud se ovoce nerozmixuje na jemno.
- 3. Přidejte smetanu ke šlehání a nasaďte šlehací metličku. Šlehejte 1 min/rychlost 4, dokud se směs nezmění na krémovou zmrzlinu.
- 4. Ihned podávejte nebo dejte do mrazničky pro pozdější konzumaci.