Ovocné mousse

Ovocné mousse

4 Stars
Ovocné mousse

Suroviny

  • 6 plátků želatiny
  • 50 g vody
  • 250 g červeného ovoce ( maliny, jahody a rybíz)
  • 200 g cukru krupice
  • 250 g tvarohu
  • 250 g smetany ke šlehání
  • ovoce a mátové listy

Příslušenství

  • nože, metla

Postup

  • 1. Namočte želatinu do misky se studenou vodou nebo postupujte podle instrukcí na obalu.
  • 2. Do mixovací nádoby vložte nože a vodu.
  • 3. Zahřejte 2 minuty/ 60℃ / rychlost 1.
  • 4. Vymačkejte plátky želatiny, přendejte do mixovací nádoby a míchejte 8 sekund/ rychlost 2. Želatina by se měla rozpustit.
  • 5. Přidejte do nádoby ovoce, cukr a tvaroh.
  • 6. Míchejte 15 sekund/ rychlost 7. Setřete stěrkou směs do středu a krok zopakujte.
  • 7. Směs přendejte stranou a nechte lehce ztuhnout cca 15-20 minut.
  • 8. Umyjte a osušte mixovací nádobu. Vložte šlehací nástavec.
  • 9. Přidejte vychlazenou šlehačku a šlehejte 2 minuty/ rychlost 3. Kontrolujte, aby nedošlo k přešlehání.
  • 10. Přidejte ovocnou směs a šlehejte 20 sekund/ rychlost 3.
  • 11. Dejte do sklenic a nechte vychladit v lednici.
Ovocné mousse