Ovocné mousse
6. úno
Leonardo 6 skleniček 30 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/ovocne-mousse/
Suroviny
- 6 plátků želatiny
- 50 g vody
- 250 g červeného ovoce ( maliny, jahody a rybíz)
- 200 g cukru krupice
- 250 g tvarohu
- 250 g smetany ke šlehání
- ovoce a mátové listy
Postup
- 1. Namočte želatinu do misky se studenou vodou nebo postupujte podle instrukcí na obalu.
- 2. Do mixovací nádoby vložte nože a vodu.
- 3. Zahřejte 2 minuty/ 60℃ / rychlost 1.
- 4. Vymačkejte plátky želatiny, přendejte do mixovací nádoby a míchejte 8 sekund/ rychlost 2. Želatina by se měla rozpustit.
- 5. Přidejte do nádoby ovoce, cukr a tvaroh.
- 6. Míchejte 15 sekund/ rychlost 7. Setřete stěrkou směs do středu a krok zopakujte.
- 7. Směs přendejte stranou a nechte lehce ztuhnout cca 15-20 minut.
- 8. Umyjte a osušte mixovací nádobu. Vložte šlehací nástavec.
- 9. Přidejte vychlazenou šlehačku a šlehejte 2 minuty/ rychlost 3. Kontrolujte, aby nedošlo k přešlehání.
- 10. Přidejte ovocnou směs a šlehejte 20 sekund/ rychlost 3.
- 11. Dejte do sklenic a nechte vychladit v lednici.