Polévka z čerstvého špenátu

Polévka z čerstvého špenátu

4 Stars
Polévka z čerstvého špenátu

Suroviny

  • 1 cibule 
  • 2 stroužky česneku 
  • 30 g másla 
  • 250 g listového špenátu 
  • 750 ml vody nebo zeleninového vývaru 
  • 200 g smetany 33%
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky 
  • sůl
  • pepř

Příslušenství

  • sekací nože
  • stěrka

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože, poté přidejte rozkrojenou cibuli a česnek.
  • 2. Sekejte 10 sek./rychlost 4.
  • 3. Špachtlí vše stáhněte do středu.
  • 4. Přidejte máslo.
  • 5. Duste 10 min./120 ℃ /rychlost 1.
  • 6. Přidejte špenát, vodu, zeleninový vývar nebo bujón.
  • 7. Sekejte 10 sek./rychlost 5. 
  • 8. Vařte 20 min./100 ℃ /rychlost 1.
  • 9. Přidejte smetanu a hladkou mouku a mixujte 20 sek./rychlost 6. 
  • 10. Vařte 5 min./100 ℃ /rychlost 1.
  • 11. Dochuťte solí a pepřem.
Polévka z čerstvého špenátu