Polévka z čerstvého špenátu
6. úno
Leonardo 4 porce 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/polevka-z-cerstveho-spenatu/
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 g másla
- 250 g listového špenátu
- 750 ml vody nebo zeleninového vývaru
- 200 g smetany 33%
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože, poté přidejte rozkrojenou cibuli a česnek.
- 2. Sekejte 10 sek./rychlost 4.
- 3. Špachtlí vše stáhněte do středu.
- 4. Přidejte máslo.
- 5. Duste 10 min./120 ℃ /rychlost 1.
- 6. Přidejte špenát, vodu, zeleninový vývar nebo bujón.
- 7. Sekejte 10 sek./rychlost 5.
- 8. Vařte 20 min./100 ℃ /rychlost 1.
- 9. Přidejte smetanu a hladkou mouku a mixujte 20 sek./rychlost 6.
- 10. Vařte 5 min./100 ℃ /rychlost 1.
- 11. Dochuťte solí a pepřem.