Dýňová polévka s fazolemi

Dýňová polévka s fazolemi

4 Stars
Dýňová polévka s fazolemi

Suroviny

  • 300 g dýně
  • 1 cibule
  • 1 mrkev  
  • 1 řapík celeru
  • 4 stroužky česneku 
  • 300 g červených fazolí z plechovky 
  • 6 lžic olivového oleje 
  • 2 lžíce rajčatového protlaku 
  • 1 l kuřecího vývaru 
  • 1 hrst baby špenátu 
  • strouhaný parmazán k podávání 

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Přidejte 1 oloupanou přepůlenou cibuli a 4 stroužky česneku. 
  • 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6. 
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 5. Přidejte na kolečka nakrájenou 1 mrkev a 6 lžic olivového oleje. 
  • 6. Restujete 10 minut / 90 ℃ / rychlost 1. 
  • 7. Přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku a restujte 30 sekund / 80 ℃ / rychlost 2. 
  • 8. Přidejte 300 g oloupané a na kostičky nakrájené dýně (1,5*1,5 cm) a 1 l kuřecího vývaru. 
  • 9. Vařte 45 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 10. Přidejte 1 řapík celeru na kolečka, 1 hrst baby špenátu a 300 g červených fazolí z plechovky. 
  • 11. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 12. Přidejte parmazán a podávejte.
Dýňová polévka s fazolemi