Ravioly se špenátem a ricottou
6. úno
Leonardo 4 porce 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/ravioly-se-spenatem-a-ricottou/
Suroviny
- TĚSTO:
- 210 g hladké mouky
- 110 g semoliny
- 2 vejce
- 2 žloutky
-
- NÁPLŇ:
- 100 g špenátu
- 100 g ricotty
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 100 g špenátu, 100 g ricotty, špetku muškátového oříšku a sůl a pepř.
- 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 5 - po 5 sekundách stěrkou ze stran setřete náplň ke středu a opakujte.
- 4. Dejte stranou. Vyjměte nože a vložte metlu.
- 5. Přidejte 2 vejce a 2 žloutky.
- 6. Šlehejte 10 sekund / rychlost 3.
- 7. Přidejte 110 g semoliny.
- 8. Šlehejte 10 sekund / rychlost 2.
- 9. Přidejte 210 g hladké mouky a ručně vypracujte pružné těsto.
- 10. Nechte 30 minut odpočinout v lednici.
- 11. Vyválejte plát a vykrojte tvary raviol a plňte.
- 12. Vařte ve vroucí vodě, dokud nevyplavou.