Ravioly se špenátem a ricottou

Ravioly se špenátem a ricottou

4 Stars
Ravioly se špenátem a ricottou

Suroviny

  • TĚSTO: 
  • 210 g hladké mouky 
  • 110 g semoliny 
  • 2 vejce  
  • 2 žloutky 
  •   
  • NÁPLŇ: 
  • 100 g špenátu 
  • 100 g ricotty 
  • špetka muškátového oříšku 
  • sůl, pepř 

Příslušenství

  • Metla
  • Nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Přidejte 100 g špenátu, 100 g ricotty, špetku muškátového oříšku a sůl a pepř. 
  • 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 5 - po 5 sekundách stěrkou ze stran setřete náplň ke středu a opakujte. 
  • 4. Dejte stranou. Vyjměte nože a vložte metlu.  
  • 5. Přidejte 2 vejce a 2 žloutky. 
  • 6. Šlehejte 10 sekund / rychlost 3. 
  • 7. Přidejte 110 g semoliny. 
  • 8. Šlehejte 10 sekund / rychlost 2. 
  • 9. Přidejte 210 g hladké mouky a ručně vypracujte pružné těsto. 
  • 10. Nechte 30 minut odpočinout v lednici. 
  • 11. Vyválejte plát a vykrojte tvary raviol a plňte. 
  • 12. Vařte ve vroucí vodě, dokud nevyplavou. 
Ravioly se špenátem a ricottou