Zelené knedlíčky s rajčatovou omáčkou
6. úno
Leonardo 4 porce 65 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/zelene-knedlicky-s-rajcatovou-omackou/
Suroviny
- OMÁČKA:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 snítky tymiánu
- 400 g rajčat v plechovce
- 2 rajčata
- 2 dcl vody
- sůl
-
- KNEDLÍČKY:
- 150 g špenátu
- 100 ml vody
- 220 g hladké mouky
- 1 vejce
- 20 g rozpuštěného másla
- 50 g strouhaný parmazánu
- 100 g ricotty
-
- VODA NA VAŘENÍ KNEDLÍČKŮ:
- 2 l vody + 2 lžíce soli
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 150 g špenátu, 100 ml vody, 1 vejce a 20 g rozpuštěného másla. Přidejte 50 g strouhaného parmazánu a 100 g ricotty.
- 3. Sekejte 3 minuty / rychlost 7.
- 4. Ručně vmíchejte 220 g hladké mouky a dejte do lednice na 30 minut.
- 5. Poté vytvarujte knedlíčky cca 3 cm průměr a uvařte v 2 l osolené vody, dokud knedlíčky nevyplují k povrchu.
- 6. Připravte si omáčku.
- 7. Do nádoby vložte nože.
- 8. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou cibuli.
- 9. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 10. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.
- 11. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 12. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 13. Přidejte prolisované 2 stroužky česneku.
- 14. Restujte 1 minutu/ 100℃ / rychlost 2.
- 15. Přidejte 400 g rajčat v plechovce, 2 dcl vody, 2 snítky tymiánu a sůl.
- 16. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 17. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 18. Sekejte 1 minutu / rychlost 5.
- 19. Podávejte s uvařenými knedlíčky.