Zelené knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Zelené knedlíčky s rajčatovou omáčkou

4 Stars
Zelené knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Suroviny

  • OMÁČKA:  
  • 1 cibule   
  • 2 stroužky česneku   
  • 4 lžíce olivového oleje   
  • 2 snítky tymiánu   
  • 400 g rajčat v plechovce   
  • 2 rajčata   
  • 2 dcl vody   
  • sůl   
  •   
  • KNEDLÍČKY:  
  • 150 g špenátu   
  • 100 ml vody   
  • 220 g hladké mouky   
  • 1 vejce   
  • 20 g rozpuštěného másla   
  • 50 g strouhaný parmazánu   
  • 100 g ricotty   
  •   
  • VODA NA VAŘENÍ KNEDLÍČKŮ:   
  • 2 l vody + 2 lžíce soli

Příslušenství

  • míchací hák 
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte 150 g špenátu, 100 ml vody, 1 vejce a 20 g rozpuštěného másla. Přidejte 50 g strouhaného parmazánu a 100 g ricotty.  
  • 3. Sekejte 3 minuty / rychlost 7.  
  • 4. Ručně vmíchejte 220 g hladké mouky a dejte do lednice na 30 minut.  
  • 5. Poté vytvarujte knedlíčky cca 3 cm průměr a uvařte v 2 l osolené vody, dokud knedlíčky nevyplují k povrchu.  
  • 6. Připravte si omáčku.  
  • 7. Do nádoby vložte nože.  
  • 8. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou cibuli.  
  • 9. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
  • 10. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.  
  • 11. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 12. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 13. Přidejte prolisované 2 stroužky česneku.   
  • 14. Restujte 1 minutu/ 100℃ / rychlost 2.  
  • 15. Přidejte 400 g rajčat v plechovce, 2 dcl vody, 2 snítky tymiánu a sůl.  
  • 16. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 17. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
  • 18. Sekejte 1 minutu / rychlost 5.  
  • 19. Podávejte s uvařenými knedlíčky.
Zelené knedlíčky s rajčatovou omáčkou