Restované lišky na víně
6. úno
Leonardo 2 porce 35 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/restovane-lisky-na-vine/
Suroviny
- 250 g očištěných lišek
- 60 g másla
- 1-2 šalotky
- 80 ml bílého suchého vína
- 1 lžíce tymiánu
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1-2 oloupané šalotky a sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 3. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 4. Přidejte 60 g másla a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 2.
- 5. Přidejte 1 lžíci tymiánu a pokrájených 250 g očištěných lišek.
- 6. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přilejte 80 ml bílého suchého vína a nechte zredukovat.
- 8. Vařte 5-10 minut / 100 ℃ / rychlost 1, dle velikosti hub.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 50 minut 3 porce