Kachní paštika na červeném víně
6. úno
Leonardo 10 skleniček 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kachni-pastika-na-cervenem-vine/
Suroviny
- 400 g kachních jater
- 150 ml suchého červeného vína
- 150 g másla
- 1 lžička tymiánu
- 50 g pistácií
- 1 šalotka
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 šalotku.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 50 g másla.
- 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 400 g kachních jater a 1 lžičku tymiánu.
- 8. Restujte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Přidejte 150 ml suchého červeného vína.
- 10. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 12. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
- 13. Po 20 sekundách setřete stěrkou ke středu a opakujte.
- 14. Přidejte 100 g rozpuštěného másla, 50 g pistácií a sůl a pepř dle chuti.
- 15. Ručně promíchejte a plňte do skleniček.