Treska v těstíčku s mačkaným hráškem s mátou

Treska v těstíčku s mačkaným hráškem s mátou

4 Stars
Treska v těstíčku s mačkaným hráškem s mátou

Suroviny

  • RYBA: 
  • 2 filety tresky 
  • sůl 
  •  
  • TĚSTO: 
  • 400 ml studeného piva 
  • 350 g hladké mouky 
  • 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva 
  •  
  • MAČKANÝ HRÁŠEK: 
  • 100 g hrášku 
  • 2 lžíce povoleného másla 
  • 2 snítky máty 
  • sůl, pepř 

Příslušenství

  • nože
  • metla
  • stěrka 

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu. 
  • 2. Přidejte 400 ml studeného piva, 350 g hladké mouky a 1/2 balení kypřicího prášku do pečiva. 
  • 3. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3. 
  • 4. Osolte tresku, jednotlivě namáčejte filety ryby v testě a smažte do zlatova. 
  • 5. Do čisté, vymyté nádoby vložte nože. 
  • 6. Přidejte 100 g hrášku, 2 lžíce povoleného másla a 2 snítky máty. 
  • 7. Sekejte 5 minut / rychlost 6. 
  • 8. Po minutě setřete ke středu a opakujte. 
  • 9. Dochuťte solí a pepřem.
Treska v těstíčku s mačkaným hráškem s mátou