Treska v těstíčku s mačkaným hráškem s mátou
6. úno
Leonardo 2 porce 40 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/treska-v-testicku-s-mackanym-hraskem-s-matou/
Suroviny
- RYBA:
- 2 filety tresky
- sůl
-
- TĚSTO:
- 400 ml studeného piva
- 350 g hladké mouky
- 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
-
- MAČKANÝ HRÁŠEK:
- 100 g hrášku
- 2 lžíce povoleného másla
- 2 snítky máty
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 400 ml studeného piva, 350 g hladké mouky a 1/2 balení kypřicího prášku do pečiva.
- 3. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.
- 4. Osolte tresku, jednotlivě namáčejte filety ryby v testě a smažte do zlatova.
- 5. Do čisté, vymyté nádoby vložte nože.
- 6. Přidejte 100 g hrášku, 2 lžíce povoleného másla a 2 snítky máty.
- 7. Sekejte 5 minut / rychlost 6.
- 8. Po minutě setřete ke středu a opakujte.
- 9. Dochuťte solí a pepřem.