Znojemská omáčka

4 Stars
Znojemská omáčka

Suroviny

  • 150 g anglické slaniny
  • 500 g vepřového plecka
  • 1 l vývaru
  • 2 vejce uvařené natvrdo
  • 1 cibule
  • 5 sterilovaných okurek
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 50 g másla
  • sůl, pepř dle chuti

Příslušenství

  • Nože
  • Míchací hák

Postup

  • 1.    Do nádoby vložte nože a přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli. 
  • 2.    Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
  • 3.    Vyjměte nože a vložte míchací hák.
  • 4.    Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a 50 g másla.
  • 5.    Restujte 10 minuty/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 6.    Vložte na kostky pokrájené maso.
  • 7.    Restujte 5 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
  • 8.    Přilijte 1 l vývaru a vařte cca 90 minut/ 100 ℃ / rychlost 1, dle velikosti kousků masa. 
  • 9.    Do hotové omáčky vložte na kostičky pokrájené 2 vejce a 5 okurek.
  • 10.    Dochuťte hořčicí, solí a pepřem.
Znojemská omáčka