Znojemská omáčka
6. úno
Leonardo 4 porce 120 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/znojemska-omacka/
Suroviny
- 150 g anglické slaniny
- 500 g vepřového plecka
- 1 l vývaru
- 2 vejce uvařené natvrdo
- 1 cibule
- 5 sterilovaných okurek
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 50 g másla
- sůl, pepř dle chuti
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože a přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 2. Sekejte 10 sekund/ rychlost 5.
- 3. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 4. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a 50 g másla.
- 5. Restujte 10 minuty/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Vložte na kostky pokrájené maso.
- 7. Restujte 5 minut/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přilijte 1 l vývaru a vařte cca 90 minut/ 100 ℃ / rychlost 1, dle velikosti kousků masa.
- 9. Do hotové omáčky vložte na kostičky pokrájené 2 vejce a 5 okurek.
- 10. Dochuťte hořčicí, solí a pepřem.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 50 minut 3 porce