Balkánská polévka

Balkánská polévka

4 Stars
Balkánská polévka

Suroviny

  • 1 cibule  
  • 1 střední česnek  
  • 3 lžíce olivového oleje 
  • 1 čerstvá chilli paprička 
  • 750 ml hovězího vývaru 
  • 4 listy ledového salátu 
  • 8 ředkviček 
  • 1 červená paprika 
  • 2 rajčata 
  • 100 g balkánského sýru 
  • sůl, pepř 

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože
  • stěrka 

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Vložte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli. 
  • 3. Přidejte 1 kus čerstvé chilli papričky a vyloupané stroužky středně velké palice česneku. 
  • 4. Sekejte 20 sekund / rychlost 6. 
  • 5. Po 10 sekundách stáhněte stěrkou ke středu. 
  • 6. Přidejte 3 lžíce olivového oleje. 
  • 7. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 8. Restujte 6 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 9. Přidejte 750 ml hovězího vývaru. 
  • 10. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 11. Přidejte 1 červenou papriku nakrájenou na proužky, 8 ředkviček na plátky a 2 rajčata na kostičky. 
  • 12. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 13. Do talířů vložte 4 natrhané listy ledového salátu a 100 g balkánského sýru. 
  • 14. Zalijte teplou polévkou.
Balkánská polévka