Balkánská polévka
6. úno
Leonardo 4 porce 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/balkanska-polevka/
Suroviny
- 1 cibule
- 1 střední česnek
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 čerstvá chilli paprička
- 750 ml hovězího vývaru
- 4 listy ledového salátu
- 8 ředkviček
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 100 g balkánského sýru
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Vložte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Přidejte 1 kus čerstvé chilli papričky a vyloupané stroužky středně velké palice česneku.
- 4. Sekejte 20 sekund / rychlost 6.
- 5. Po 10 sekundách stáhněte stěrkou ke středu.
- 6. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.
- 7. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 8. Restujte 6 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Přidejte 750 ml hovězího vývaru.
- 10. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte 1 červenou papriku nakrájenou na proužky, 8 ředkviček na plátky a 2 rajčata na kostičky.
- 12. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 13. Do talířů vložte 4 natrhané listy ledového salátu a 100 g balkánského sýru.
- 14. Zalijte teplou polévkou.