Ředkvičková polévka
6. úno
Leonardo 4 porce 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/redkvickova-polevka/
Suroviny
- 3 svazky ředkviček
- 200 ml smetany
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 brambory
- 600 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- pažitka na posypání
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte očištěné ředkvičky ze 3 svazků a 200 ml smetany.
- 3. Sekejte 12 sekund / rychlost 6.
- 4. Dejte stranou.
- 5. Do nádoby vložte nože.
- 6. Přidejte přepůlenou a oloupanou 1 cibuli.
- 7. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 8. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 9. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.
- 10. Restujte 7 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte na kostičky nakrájené 2 brambory, sůl a pepř.
- 12. Přidejte 600 ml zeleninového vývaru a vařte 10–15 minut / 100 ℃ / rychlost 1 (dle velikosti brambor).
- 13. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 14. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.
- 15. Přidejte ředkvičkovou směs a sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 16. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané pažitkou.