Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

4 Stars
Ředkvičková polévka

Suroviny

  • 3 svazky ředkviček
  • 200 ml smetany
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 brambory
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • pažitka na posypání

Příslušenství

  • nože 
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte očištěné ředkvičky ze 3 svazků a 200 ml smetany.  
  • 3. Sekejte 12 sekund / rychlost 6.  
  • 4. Dejte stranou.  
  • 5. Do nádoby vložte nože.  
  • 6. Přidejte přepůlenou a oloupanou 1 cibuli.  
  • 7. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
  • 8. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 9. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.  
  • 10. Restujte 7 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 11. Přidejte na kostičky nakrájené 2 brambory, sůl a pepř.  
  • 12. Přidejte 600 ml zeleninového vývaru a vařte 10–15 minut / 100 ℃ / rychlost 1 (dle velikosti brambor).  
  • 13. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
  • 14. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.  
  • 15. Přidejte ředkvičkovou směs a sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
  • 16. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané pažitkou.  
Ředkvičková polévka