Batátové placičky s bylinkovým dipem

Batátové placičky s bylinkovým dipem

4 Stars
Batátové placičky s bylinkovým dipem

Suroviny

  • TĚSTO:  
  • 300 g batátů  
  • 2 žloutky  
  • 2 stroužky česneku  
  • 40 g hladké mouky  
  • sůl  
  •    
  • DIP:  
  • 100 g zakysané smetany  
  • 2 lžíce pažitky  
  • 2 lžíce majonézy  
  • 1 lžíce citrónové šťávy  
  • 1 stroužek česneku

Příslušenství

  • nástavec na strouhání
  • metla
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.  
  • 2. Nastrouhejte na jemném struhadle oloupané batáty rychlostí 5.  
  • 3. Vyjměte nástavec na strouhání a vložte metlu.  
  • 4. Přidejte oloupané a prolisované 2 stroužky česneku.  
  • 5. Přidejte 2 žloutky, 40 g hladké mouky a sůl.  
  • 6. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
  • 7. Těsto nechte 10 minut odpočinout.  
  • 8. Na plech vyložený pečícím papírem vytvarujte pomocí lžíce z těsta placičky.  
  • 9. Pečte na 160 ℃ / 20 min.  
  • 10. Připravte si dip.  
  • 11. Do nádoby vložte nože.  
  • 11. Přidejte 100 g zakysané smetany, 2 lžíce nasekané pažitky, 2 lžíce majonézy, 1 lžíci citronové šťávy a oloupaný stroužek česneku.  
  • 12. Sekejte 2 minuty / rychlost 6.  
  • 13. Podávejte spolu s upečenými placičkami.
Batátové placičky s bylinkovým dipem