Batátové placičky s bylinkovým dipem
6. úno
Leonardo 4 porce 35 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/batatove-placicky-s-bylinkovym-dipem/
Suroviny
- TĚSTO:
- 300 g batátů
- 2 žloutky
- 2 stroužky česneku
- 40 g hladké mouky
- sůl
-
- DIP:
- 100 g zakysané smetany
- 2 lžíce pažitky
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 stroužek česneku
Příslušenství
- nástavec na strouhání
- metla
- nože
Postup
- 1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
- 2. Nastrouhejte na jemném struhadle oloupané batáty rychlostí 5.
- 3. Vyjměte nástavec na strouhání a vložte metlu.
- 4. Přidejte oloupané a prolisované 2 stroužky česneku.
- 5. Přidejte 2 žloutky, 40 g hladké mouky a sůl.
- 6. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
- 7. Těsto nechte 10 minut odpočinout.
- 8. Na plech vyložený pečícím papírem vytvarujte pomocí lžíce z těsta placičky.
- 9. Pečte na 160 ℃ / 20 min.
- 10. Připravte si dip.
- 11. Do nádoby vložte nože.
- 11. Přidejte 100 g zakysané smetany, 2 lžíce nasekané pažitky, 2 lžíce majonézy, 1 lžíci citronové šťávy a oloupaný stroužek česneku.
- 12. Sekejte 2 minuty / rychlost 6.
- 13. Podávejte spolu s upečenými placičkami.