Bezlepkový bramborák plněný kuřecí směsí

Bezlepkový bramborák plněný kuřecí směsí

4 Stars
Bezlepkový bramborák plněný kuřecí směsí

Suroviny

  • MASOVÁ SMĚS:   
  • 500 g kuřecích prs   
  • 1 l vody  
  • 1 větší cibule  
  • 2 bílé papriky  
  • 3 lžíce oleje  
  • 2 lžíce majonézy  
  • 1 lžíce kari  
  • 2 lžíce červené papriky  
  • trocha chilli  
  • trocha worcesteru  
  • 200 ml vývaru  
  • sůl, pepř  
  • 1 sklenice Kunovjanky  
  •   
  • TĚSTO NA BRAMBORÁKY:  
  • 1 kg brambor  
  • 2 vejce  
  • 2 lžíce sušené majoránky  
  • 8 stroužků česneku  
  • 100 ml mléka  
  • 150-200 g bezlepkové mouky  
  • sůl, pepř  
  • olej na smažení

Příslušenství

  • míchací hák
  • metla  
  • parní koš
  • nože
  • nástavec na strouhání

Postup

  • 1. Do nádoby vlijte 1 l vody.  
  • 2. Uzavřete nádobu parním košem.  
  • 3. Zpusťte program vaření v páře.  
  • 4. Po signalizaci vložte 500 g kuřecího masa ochuceného solí a pepřem.  
  • 5. Vařte 15-20 minut dle velikosti masa.  
  • 6. Odejměte parní koš a do nádoby vložte nože.  
  • 7. Přidejte 1 větší oloupanou a přepůlenou cibuli.  
  • 8. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
  • 9. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 10. Přidejte 3 lžíce oleje a restujte 6 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 11. Přidejte koření: 1 lžíce kari, 2 lžíce červené papriky, trocha chilli, trocha worcesteru; 2 lžíce majonézy a 200 ml vývaru.  
  • 12. Vařte 10 minut / 90 ℃ / rychlost 1.  
  • 13. Sceďte 1 sklenici Kunovjanky a přidejte do nádoby.  
  • 14. Přidejte 2 bílé pokrájené papriky a vařte 5-10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 15. Přidejte pokrájené maso z páry a vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 16. Dochuťte a dejte stranou.  
  • 17. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.  
  • 18. Oloupejte 1 kg brambor a brambory poté nastrouhejte rychlostí 5.  
  • 19. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu.  
  • 20. Do nádoby vložte metlu.  
  • 21. Přidejte zbylé ingredience pro těsto: 2 vejce, 2 lžíce sušené majoránky, 8 prolisovaných stroužků česneku, 100 ml mléka, 150-200 g bezlepkové mouky, sůl a pepř dle chuti.  
  • 22. Šlehejte 8 minut / rychlost 1.  
  • 23. Těsto postupně lijte na rozpálenou pánev s olejem a smažte z obou stran do zlatova.  
  • 24. Hotové bramboráky plňte masovou směsí.
Bezlepkový bramborák plněný kuřecí směsí