Bezlepkový bramborák plněný kuřecí směsí
6. úno
Leonardo 4 porce 110 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/bezlepkovy-bramborak-plneny-kureci-smesi/
Suroviny
- MASOVÁ SMĚS:
- 500 g kuřecích prs
- 1 l vody
- 1 větší cibule
- 2 bílé papriky
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kari
- 2 lžíce červené papriky
- trocha chilli
- trocha worcesteru
- 200 ml vývaru
- sůl, pepř
- 1 sklenice Kunovjanky
-
- TĚSTO NA BRAMBORÁKY:
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 2 lžíce sušené majoránky
- 8 stroužků česneku
- 100 ml mléka
- 150-200 g bezlepkové mouky
- sůl, pepř
- olej na smažení
Příslušenství
- míchací hák
- metla
- parní koš
- nože
- nástavec na strouhání
Postup
- 1. Do nádoby vlijte 1 l vody.
- 2. Uzavřete nádobu parním košem.
- 3. Zpusťte program vaření v páře.
- 4. Po signalizaci vložte 500 g kuřecího masa ochuceného solí a pepřem.
- 5. Vařte 15-20 minut dle velikosti masa.
- 6. Odejměte parní koš a do nádoby vložte nože.
- 7. Přidejte 1 větší oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 8. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 9. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 10. Přidejte 3 lžíce oleje a restujte 6 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte koření: 1 lžíce kari, 2 lžíce červené papriky, trocha chilli, trocha worcesteru; 2 lžíce majonézy a 200 ml vývaru.
- 12. Vařte 10 minut / 90 ℃ / rychlost 1.
- 13. Sceďte 1 sklenici Kunovjanky a přidejte do nádoby.
- 14. Přidejte 2 bílé pokrájené papriky a vařte 5-10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 15. Přidejte pokrájené maso z páry a vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 16. Dochuťte a dejte stranou.
- 17. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
- 18. Oloupejte 1 kg brambor a brambory poté nastrouhejte rychlostí 5.
- 19. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu.
- 20. Do nádoby vložte metlu.
- 21. Přidejte zbylé ingredience pro těsto: 2 vejce, 2 lžíce sušené majoránky, 8 prolisovaných stroužků česneku, 100 ml mléka, 150-200 g bezlepkové mouky, sůl a pepř dle chuti.
- 22. Šlehejte 8 minut / rychlost 1.
- 23. Těsto postupně lijte na rozpálenou pánev s olejem a smažte z obou stran do zlatova.
- 24. Hotové bramboráky plňte masovou směsí.
Vyzkoušejte také
2 hodiny a 10 minut 4 porce