Boloňská omáčka

4 Stars
Boloňská omáčka

Suroviny

  • 500 g mletého masa mix 
  • 200 ml suchého červeného vína 
  • 3 mrkve 
  • 2 petržele 
  • 1 cibule 
  • 400 g drcených rajčat 
  • 300 ml vývaru 
  • 1 malý rajský protlak 
  • 1 bobkový list 
  • 3 kuličky nového koření 
  • 5 kuliček pepře 
  • cukr dle chuti 
  • snítka tymiánu 
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • nástavec na strouhání
  • míchací hák
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.  
  • 2. Strouhejte na rychlost 5 očistěnou kořenovou zeleninu a dejte stranou.  
  • 3. Do nádoby vložte nože. 
  • 4. Vložte přepůlenou a oloupanou cibuli. 
  • 5. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 6. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 7. Přidejte olivový olej. 
  • 8. Smažte 10 minut / rychlost 1. 
  • 9. Přidejte mleté maso a smažte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 10. Přidejte 200 ml vína. 
  • 11. Vařte 10 minu t/ 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 12. Přidejte kořenovou zeleninu, protlak a plechovku rajčat. Přidejte koření a 300 ml vývaru. 
  • 13. Vařte 40 minut / rychlost 1. 
  • 14. Dochuťte solí a pepřem. .
Boloňská omáčka