Boloňská omáčka
6. úno
Leonardo 4 porce 80 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/bolonska-omacka/
Suroviny
- 500 g mletého masa mix
- 200 ml suchého červeného vína
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 1 cibule
- 400 g drcených rajčat
- 300 ml vývaru
- 1 malý rajský protlak
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- cukr dle chuti
- snítka tymiánu
- sůl, pepř
Příslušenství
- nástavec na strouhání
- míchací hák
- nože
Postup
- 1. Do nádoby vložte nástavec na strouhání.
- 2. Strouhejte na rychlost 5 očistěnou kořenovou zeleninu a dejte stranou.
- 3. Do nádoby vložte nože.
- 4. Vložte přepůlenou a oloupanou cibuli.
- 5. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 6. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 7. Přidejte olivový olej.
- 8. Smažte 10 minut / rychlost 1.
- 9. Přidejte mleté maso a smažte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte 200 ml vína.
- 11. Vařte 10 minu t/ 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte kořenovou zeleninu, protlak a plechovku rajčat. Přidejte koření a 300 ml vývaru.
- 13. Vařte 40 minut / rychlost 1.
- 14. Dochuťte solí a pepřem. .
Vyzkoušejte také
1 hodina 16 minut 4 porce 2 hodiny a 50 minut 3 porce