Zapečené boloňské těstoviny

Zapečené boloňské těstoviny

4 Stars
Zapečené boloňské těstoviny

Suroviny

  • 500 gramů mletého masa, míchaného, vepřového a hovězího
  • 1 kus cibule, napůl
  • 1 čajová lžička soli
  • 400 gramů těstovin
  • omáčka
  • 2 kusy cibule, napůl
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévková lžíce oleje
  • 150 gramů vody
  • 1 kostka bujonu
  • 200 gramů smetany na vaření
  • 3 polévkové lžíce oregana, sušeného
  • 1 čajová lžička papriky sladké, mleté
  • 1 polévková lžíce cukru, krupice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 gramů rajčatového protlaku
  • 50 gramů Parmazánu, strouhaného
  • 200 gramů goudy, strouhané

Příslušenství

  • sekací nože
  • stěrka

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 10 vteřin / rychlostí 1.
  • 2. Stěrkou stlačte ze stěn dolů, vložte mleté maso, olej a restujte 10 minut / 100 ℃ /rychlostí 1.
  • 3. Poté přendejte do misky stranou.
  • 4. Těstoviny uvařte v hrnci dle návodu výrobce.
  • 5. Do čisté mixovací nádoby vložte cibuli a česnek a sekejte 10 vteřin / rychlostí 5.
  • 6. Stěrkou stáhněte obsah do středu hrnce.
  • 7. Přidejte olej a restujte 4 minuty / 120 ℃ / rychlostí .
  • 8. Troubu předehřejte na 180 ℃ .
  • 9. Do směsi v nádobě přidejte zbylé suroviny, včetně mletého masa, kromě sýrů.
  • 10. Hřejte ještě 8 minut / 100 ℃ / rychlostí 2.
  • 11. Hotovou omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami, přidejte sýry a řádně promíchejte.
  • 12. Přendejte do vymazané formy a pečte asi 40 minut při 180 ℃ .
Zapečené boloňské těstoviny