Zapečené boloňské těstoviny
6. úno
Leonardo 4 porce 1 hodina 16 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/zapecene-bolonske-testoviny/
Suroviny
- 500 gramů mletého masa, míchaného, vepřového a hovězího
- 1 kus cibule, napůl
- 1 čajová lžička soli
- 400 gramů těstovin
- omáčka
- 2 kusy cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 2 polévková lžíce oleje
- 150 gramů vody
- 1 kostka bujonu
- 200 gramů smetany na vaření
- 3 polévkové lžíce oregana, sušeného
- 1 čajová lžička papriky sladké, mleté
- 1 polévková lžíce cukru, krupice
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 100 gramů rajčatového protlaku
- 50 gramů Parmazánu, strouhaného
- 200 gramů goudy, strouhané
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 10 vteřin / rychlostí 1.
- 2. Stěrkou stlačte ze stěn dolů, vložte mleté maso, olej a restujte 10 minut / 100 ℃ /rychlostí 1.
- 3. Poté přendejte do misky stranou.
- 4. Těstoviny uvařte v hrnci dle návodu výrobce.
- 5. Do čisté mixovací nádoby vložte cibuli a česnek a sekejte 10 vteřin / rychlostí 5.
- 6. Stěrkou stáhněte obsah do středu hrnce.
- 7. Přidejte olej a restujte 4 minuty / 120 ℃ / rychlostí .
- 8. Troubu předehřejte na 180 ℃ .
- 9. Do směsi v nádobě přidejte zbylé suroviny, včetně mletého masa, kromě sýrů.
- 10. Hřejte ještě 8 minut / 100 ℃ / rychlostí 2.
- 11. Hotovou omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami, přidejte sýry a řádně promíchejte.
- 12. Přendejte do vymazané formy a pečte asi 40 minut při 180 ℃ .
Vyzkoušejte také
1 hodina 12 minut 4 porce