Boršč

Boršč

4 Stars
Boršč

Suroviny

  • 3–5 snítek petržele, lístky
  • 200 g rajčat, na poloviny
  • 100 g cibule, na poloviny
  • 100 g mrkve, na kusy
  • 200 g červené řepy, na kusy
  • 40  g oleje
  • 150 g brambor, na kousky
  • 100 g červené papriky, na kousky
  • 200 g bílého zelí, na proužky
  • 1000 g vody
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře

Příslušenství

  • sekací nože
  • stěrka

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte petrželku a sekejte 3 sek./rychlost 7.
  • 2. Přidejte rajčata a sekejte 10 sek./rychlost 4, přendejte do misky a odložte stranou.
  • 3. Do mixovací nádoby vložte cibuli a mrkev a sekejte 5 sek./rychlost 5.
  • 4. Přidejte červenou řepu a olej, restujte 5 min./100 ℃ /rychlost 1.
  • 5. Přidejte brambory, červenou papriku, bílé zelí a vodu, sůl, pepř a vařte 17 min./100 ℃ /rychlost 1.
  • 6. Přidejte nasekaná rajčata s petrželkou, sůl a pepř a vařte 5 min./100 ℃ /rychlost 1. 
  • 7. Polévku nechejte 10 minut odpočinout.     
Boršč