Boršč
6. úno
Leonardo 4 porce 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/borsc/
Suroviny
- 3–5 snítek petržele, lístky
- 200 g rajčat, na poloviny
- 100 g cibule, na poloviny
- 100 g mrkve, na kusy
- 200 g červené řepy, na kusy
- 40 g oleje
- 150 g brambor, na kousky
- 100 g červené papriky, na kousky
- 200 g bílého zelí, na proužky
- 1000 g vody
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte petrželku a sekejte 3 sek./rychlost 7.
- 2. Přidejte rajčata a sekejte 10 sek./rychlost 4, přendejte do misky a odložte stranou.
- 3. Do mixovací nádoby vložte cibuli a mrkev a sekejte 5 sek./rychlost 5.
- 4. Přidejte červenou řepu a olej, restujte 5 min./100 ℃ /rychlost 1.
- 5. Přidejte brambory, červenou papriku, bílé zelí a vodu, sůl, pepř a vařte 17 min./100 ℃ /rychlost 1.
- 6. Přidejte nasekaná rajčata s petrželkou, sůl a pepř a vařte 5 min./100 ℃ /rychlost 1.
- 7. Polévku nechejte 10 minut odpočinout.