Gulášová polévka

Gulášová polévka

4 Stars
Gulášová polévka

Suroviny

  • 200 g předního hovězího masa
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 2 čajové lžičky červené papriky
  • 1 litr vody
  • 1 kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody)
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička suché majoránky
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 4 ks oškrábaných brambor, nakrájených na kostičky

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože a 200 g hovězího masa nakrájeného na větší kostky. 
  • 2. Sekejte 10 sek./rychlost 7 a poté odložte stranou.
  • 3. Do nádoby vložte cibuli a 3 stroužky česneku a sekejte 5 sek./rychlost 6.
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
  • 5. Přidejte 2 polévkové lžíce oleje a restujte 5 min./100 ℃ /rychlost 1.
  • 6. Přisypejte 2 lžičky papriky a zasmahněte 30 sek./100 ℃ /rychlost 2. 
  • 7. Přidejte nasekané maso a nechte osmahnout 2 min./100 ℃ /rychlost 2.
  • 8. Přidejte 1 l vody, hovězí bujón, lžičku kmínu, pepř, sůl, lžičku majoránky a vařte 30 min./100℃ /rychlost 3.
  • 9. Otvorem ve víku přidejte 2 lžíce hladké mouky.
  • 10. Přidejte 4 oškrábané a nakrájené brambory na kostičky a vařte do změknutí 15 min./100 ℃ .
Gulášová polévka