Gulášová polévka
6. úno
Leonardo 65 minut ověřený recept https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/gulasova-polevka/
Suroviny
- 200 g předního hovězího masa
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 čajové lžičky červené papriky
- 1 litr vody
- 1 kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička suché majoránky
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 4 ks oškrábaných brambor, nakrájených na kostičky
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože a 200 g hovězího masa nakrájeného na větší kostky.
- 2. Sekejte 10 sek./rychlost 7 a poté odložte stranou.
- 3. Do nádoby vložte cibuli a 3 stroužky česneku a sekejte 5 sek./rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 2 polévkové lžíce oleje a restujte 5 min./100 ℃ /rychlost 1.
- 6. Přisypejte 2 lžičky papriky a zasmahněte 30 sek./100 ℃ /rychlost 2.
- 7. Přidejte nasekané maso a nechte osmahnout 2 min./100 ℃ /rychlost 2.
- 8. Přidejte 1 l vody, hovězí bujón, lžičku kmínu, pepř, sůl, lžičku majoránky a vařte 30 min./100℃ /rychlost 3.
- 9. Otvorem ve víku přidejte 2 lžíce hladké mouky.
- 10. Přidejte 4 oškrábané a nakrájené brambory na kostičky a vařte do změknutí 15 min./100 ℃ .
Vyzkoušejte také
3 hodiny 10 minut 4 porce 2 hodiny 10 minut 4 porce